قوانین و الزامات استفاده از وبسایت صلح؛ مرجع حقوقی ایران

فصل اول) قلمرو و شمول قانون

ماده 1. صلح؛ مرجع حقوقی ایران مطابق با قوانین عام و خاص جمهوری اسلامی ایران از جمله قانون جرائم رایانه ای مصوب 1388/5/3 و قانون تجارت الکترونیکی مصوب 1382/10/17 در حوزه نشر اطلاعات حقوقی، از جمله، نمونه اسناد و قراردادها، نمونه اوراق قضایی (دادخواست ها، شکوائیه ها، اظهارنامه ها و ...)، بازنشر قوانین و آیین نامه های جاریه، معرفی تازه های کتاب، معرفی وکلاء و کارشناسان و مترجمان رسمی دادگستری و قوه قضائیه، معرفی دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، پیشخوان دولت، دفاتر پلیس + 10، ازدواج و طلاق، اسناد رسمی، ترجمه رسمی و ... ، ارایه مشاوره های تخصصی حقوقی و کیفری و تولید و نشر مطالب آموزشی حقوقی و همچنین جدیدترین اخبار و اطلاعات مرتبط در این حوزه  فعالیت می کند. استفاده از این سایت برای مراجعه کنندگان و کاربران، مشروط بر رعایت الزامات مندرج در قوانین مورد اشاره در بالا و همچنین الزامات و تعهدات مندرج در این مقرره است. مراجعه کنندگان و کاربران محترم مادامی که به وبسایت صلح؛ مرجع حقوقی ایران وارد شوند، ملزم به رعایت تمامی الزامات و تعهدات این قانون و سایر قوانین آمره جمهوری اسلامی ایران هستند و صرف ورود ایشان به معنای آگاهی و پذیرش این قوانین و تعهدات می باشد و در صورت مخالفت، می بایست بدون درنگ از وبسایت صلح؛ مرجع حقوقی ایران خارج شوند.

 

فصل دوم) تعاریف

ماده 2. به منظور پیشگیری از هر گونه تفسیر اصطلاحات مندرج در این قانون، تعاریف اصطلاحات از قرار ذیل می باشد:

الف- صلح؛ مرجع حقوقی ایران: وبسایتی حقوقی که صرفاً خدماتی در بستر وب در اختیار مراجعه کنندگان و کاربران قرار می دهد. 

ب-محتوا: کلیه مطالب اعم از متن و تصویر که در وبسایت صلح؛ مرجع حقوقی ایران منتشر شده است.

پ- محتوای حقوقی: کلیه اسناد، اوراق و مطالب حقوقی منتشره در وبسایت صلح؛ مرجع حقوقی ایران که مالکیت معنوی آن صرفاً متعلق به وبسایت صلح؛ مرجع حقوقی ایران است.

ت- قوانین و الزامات: به تمامی قوانین عام و خاص و همچنین تمامی مفاد قانون حاضر که در ماده یک به آن اشاره شد گفته می شود.

ث- بهره مندی شخصی: صرف استفاده خصوصی شخص مراجعه کننده یا کاربر از محتوای حقوقی بدون اینکه قصد انتشار آن را در سایر وبسایت ها داشته باشد.

ج- مراجعه کننده: هر شخص حقیقی یا حقوقی که وارد وبسایت صلح؛ مرجع حقوقی ایران می شود اعم از اینکه از محتوای حقوقی بهره مند شود یا نشود را گویند.

چ- کاربر: هر شخص حقیقی یا حقوقی که در سایت صلح؛ مرجع حقوقی ثبت نام کرده و پروفایل خود را در اختیار گرفته است.

ح-خدمات دسترسی: خدمات دسترسی شامل مجوز دسترسی آزاد مراجعه کننده یا کاربر به محتوای حقوقی وبسایت صلح؛ مرجع حقوقی ایران.

ح-صلح؛ مرجع حقوقی ایران: منظور وبسایت صلح، مرجع حقوقی ایران است.

خ- تبلیغات: به آگهی های تبلیغاتی وبسایت صلح؛ مرجع حقوقی ایران گویند که در کنار سایت نمایش داده می شود.

 

فصل سوم) اصول اساسی وبسایت صلح؛ مرجع حقوقی ایران

ماده 3. اصلی دسترسی آزاد: وبسایت اصل دسترسی آزاد، غیر انحصاری، قابل فسخ و غیر قابل انتقال را به مراجعه کننده یا کاربر اعطاء می نماید؛ تخطی از این اصل، حق انحصاری ممانعت مراجعه کننده یا کاربر از استفاده مجدد را برای صلح؛ مرجع حقوقی ایران محفوظ می دارد. غیر قابل انتقال بودن بدین معنی است که مراجعه کننده و کاربر از بازنشر مطالب سایت بدون ارجاع مستقیم و روشن به سایت منع شده اند.

ماده 4. اصل استفاده منصفانه: با عنایت به اصل دسترسی آزاد، مراجعه کننده یا کاربر می تواند از تمامی محتوای حقوقی صلح؛ مرجع حقوقی ایران استفاده کند و شرط استفاده از این محتوا، رعایت اصل استفاده منصفانه می باشد، بدین صورت که مراجعه کننده یا کاربر با عنایت به عدم پرداخت وجه در قبال بهره مندی از محتوای حقوقی منتشره، شرط منصفانه بودن، معقول بودن و شخصی بودن بهره مندی را مرعی دارد و طریقه تشخیص رعایت این اصل، به صلاحدید انحصاری صلح؛ مرجع حقوقی ایران است.

ماده 5. اصل محرمانگی اطلاعات: صلح؛ مرجع حقوقی ایران تلاش می کند تا اطلاعات افرادی که از بخش مشاوره سایت استفاده کرده اند را با رعایت اصل محرمانگی اطلاعات، حفظ و حراست کند. 

 

فصل چهارم) مسئولیت ها، تعهدات و اختیارات مراجعه کنندگان یا کاربران

ماده 6. مراجعه کنندگان یا کاربران با ورود به وبسایت صلح؛ مرجع حقوقی ایران قهراً پذیرفته اند که وارد یک بستر تحت وب شده، و تمامی قوانین و الزامات قانونی مندرج در ماده یک را رعایت نموده و صرفاً قصد استفاده از خدمات و محتوای حقوقی را دارند.

ماده 7. مراجعه کنندگان یا کابران مکلفند نسبت به صحت سنجی اعتبار مجوز و پروانه وکلاء، کارشناسان، مترجمین و دفاتر ... خود شخصاً اقدام کنند و صلح؛ مرجع حقوقی ایران هیچ گونه مسئولیتی از این بابت نخواهد داشت.

ماده 8. اصل بر این است که مراجعه کنندگان یا کابران ملزمند قوانین و مقررات مندرج در ماده 1 را قویاً رعایت کنند و در صورت تخطی یا نقض آنها و سایر قوانین آمره، هر گونه مسئولیت حقوقی یا کیفری از قِبل رفتار و عملشان ایجاد شود، خود باید پاسخگو باشند و صلح؛ مرجع حقوقی ایران از این بابت مسئولیتی ندارد.

ماده 9. مراجعه کنندگان یا کابران مکلفند به منظور بهره مندی اصولی، قانونی و معقول از تبلیغات منتشره در وبسایت صلح؛ مرجع حقوقی ایران، خود صحت سنجی مربوطه را نسبت به آن مؤسسات و شرکت ها انجام دهند و مطابق با ماده 3 قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان، مسئولیت تبلیغ خلاف واقع بر عهده سفارش دهنده و سازنده آگهی است و صلح؛ مرجع حقوقی ایران محتوای آگهی های تبلیغاتی منتشره در وبسایت یا شبکه های اجتماعی خود را تأیید نمی کند و هیچ گونه مسئولیتی در قبال محتوای آگهی های منتشره نخواهد داشت.

ماده 10. مراجعه کنندگان یا کاربران ملزمند که به هنگام درج دیدگاه یا نظر، تمامی موازین شرعی و قانونی را رعایت کنند.

ماده 11. پرسش های حقوقی و مشاوره ها منتشره در وبسایت صلح؛ مرجع حقوقی ایران صرفاً برای راهنمایی ابتدائی مراجعه کنندگان یا کابران می باشد و اگر ایشان قصد اقدامی قانونی برای خواسته خود را دارند، صرفاً به این پرسش ها اکتفاء ننموده و حتماً با متخصص امر مشورت بگیرید.

ماده 12. مراجعه کنندگان یا کابران اگر خواهان ارسال پرسش حقوقی از طریق سامانه پرسش و پاسخ حقوقی هستند، مکلفند از درج اسامی افراد، شماره تماس، رایانامه، نام ارگان ها یا شرکت ها یا شخصیت های سیاسی، علمی یا فرهنگی پرهیز نمایند و صرفاً پرسش خود را مؤجز و کوتاه بیان کنند.

ماده 13. مراجعه کنندگان یا کابران مکلفند که اگر مشکلی در بهره مندی از خدمات وبسایت صلح؛ مرجع حقوقی ایران به وجود آمد، سریعاً موضوع را از بخش پشتیبانی وبسایت، اطلاع رسانی کنند.

ماده 14. اگر پرسشی غیرحقوقی یا برخلاف ضوابط و الزامات قوانین مندرج در ماده 1 از سوی مراجعه کنندگان یا کابران مطرح شود، مسئولیت عواقب آن متوجه شخص مراجعه کننده یا کاربر می باشد.

ماده 15. کاربران سایت ملزمند که پس از ایجاد حساب کاربری به منظور استفاده بهتر از خدمات وبسایت صلح؛ مرجع حقوقی ایران، اطلاعات درخواستی را منطبق با مجوزها و صلاحیت های معتبر و قانونی خود، به کارکنان سایت ارایه و یا شخصا در پروفایل خود درج نمایند. در صورت هر گونه تخطی از این بند و درج و یا اعلام اطلاعات غیرواقعی، کاربر در مورد محتوای منتشر شده مسئول و پاسخگو خواهد بود. همچنین در مواردی که کاربر اطلاعات غیر واقعی در سایت ثبت کرده باشد و یا نسبت به ارسال اطلاعات و مدارکی که تایید کننده اصالت درخواست وی می باشد استنکاف ورزد، سایت صلح می تواند درخواست پروفایل وی را تعلیق کند و در صورت تعلیق درخواست هیچ گونه مبلغی عودت نخواهد شد.

ماده 16. کاربران محق هستند که پس از ایجاد حساب کاربری هر زمان که مایل بودند بدون محدودیت نسبت به حذف حساب کاربری خود اقدام کنند مشروط بر اینکه قوانین و الزامات مندرج در ماده 1 را نقض ننموده باشند.

ماده 17. تمامی حقوق مادی و معنوی صلح؛ مرجع حقوقی ایران باید از سوی مراجعه کنندگان یا کاربران محترم شمرده شده و محفوظ بماند و هر گونه اقدام در جهت نقض یا سوء استفاده از آن، موجبات مسئولیت حقوقی یا کیفری ایشان را فراهم خواهد آورد.

ماده 18. مراجعه کنندگان یا کاربران مکلفند که اطلاعات خواسته شده از سوی صلح؛ مرجع حقوقی ایران را با کمال صحت و درستی در بخش ایجاد حساب کاربری درج نمایند و از ارایه هر گونه شماره تماس و نشانی رایانامه غیرواقعی، اطلاعات هویتی ساختگی و مجعول پرهیز کنند. همچنین در انتشار تصاویر در سایت باید قوانین موضوعه، شان حرفه حقوقی و نظامات وبسایت صلح رعایت شود. درصورت هر گونه اقدام بر خلاف این ماده، مسئولیت حقوقی و کیفری آن متوجه شخص کاربر می باشد.

ماده 19. با عنایت به ممنوعیت قانونی انجام تبلیغات برای مشاغل حقوقی، کاربران باید از انتشار مطالبی که شباهت به محتوای تبلیغی دارد به جد خودداری کنند و صرفا سوابق و صلاحیت های معتبر و قانونی خویش را معرفی نمایند.

ماده 20. هر گونه مهندسی معکوس بر محتوا، جمع آوری محتوا از طریق تمامی روش های مرسوم اینترنتی ممنوع است و هر گونه اقدام بر خلاف این ماده، مسئولیت حقوقی و کیفری آن متوجه شخص متخلف می باشد.

 

فصل پنجم) مسئولیت ها، تعهدات و اختیارات صلح؛ مرجع حقوقی ایران

ماده 21. حفظ و حراست از اطلاعات کاربران بر عهده صلح؛ مرجع حقوقی ایران است؛ و سایت هیچ گونه مسئولیتی نسبت به صحت سنجی اطلاعات کاربران بر عهده ندارد.

ماده 22. ارائه بروز ترین و کاربردی ترین محتوا و مطالب آموزشی و حقوقی از جمله وظایف صلح؛ مرجع حقوقی ایران است؛ با توجه به مقتضیات زمان مخیر است که نسبت به چگونگی، کمیت یا کیفیت ارائه آنها تجدیدنظر کند.

ماده 23. هر گونه تعدیل، تغییر و بازنگری در مفاد این قانون صرفاً از طریق وبسایت، شبکه های پیامرسان یا حساب کاربری اینستاگرام به صلاحدید صلح؛ مرجع حقوقی ایران برای اطلاع مراجعه کنندگان یا کاربران منتشر خواهد شد.

ماده 24. در صورتی که مراجعه کنندگان یا کاربران قوانین و الزامات مندرج در ماده 1 را نقض کردند، صلح؛ مرجع حقوقی ایران حق انحصاری دارد از دسترسی مجدد نامبرده ممانعت بعمل آورد و در صورت نیاز به مراجع قانونی یا قضایی اطلاع دهد.

ماده 25. حق انحصاری درج یا حذف محتوا یا مطالب آموزشی صرفاً متعلق به صلح؛ مرجع حقوقی ایران است و از این بابت هیچ تعهدی به حفظ مطالب منتشره ندارد.

ماده 26. حق هر گونه تعدیل، تغییر و بازنگری در مفاد این قانون با توجه به مقتضیات زمان صرفاً متعلق به صلح؛ مرجع حقوقی ایران است.

ماده 27. حق انحصاری تفسیر مفاد این قانون با رعایت اصل انصاف و حسن نیت متعلق به صلح؛ مرجع حقوقی ایران است.

ماده 28. در صورتی که محتوی ارایه شده توسط کاربر غیرقانونی، مخدوش و مورد شبه باشد و یا جنبه تبلیغ پیدا کرده باشد، مرجع حقوقی ایران محق است که هر گونه تغییرات که ضرورت آن را به صلاحدید خویش لازم بداند در حساب کاربری کاربران ایجاد کند و یا حتی نسبت به حذف کامل محتوای پروفایل اقدام کند.

 

فصل ششم) خاتمه دسترسی به یا استفاده از وبسایت صلح؛ مرجع حقوقی ایران

ماده 29. در موارد ذیل صلح؛ مرجع حقوقی ایران می تواند رأساً نسبت به ممانعت از دسترسی کاربران به وبسایت اقدام کند؛

الف- تخلف یا نقض قوانین جاریه کشور یا قوانین و الزامات این قانون.

ب- استفاده از شماره تماس مجعول.

پ- استفاده از اطلاعات هویتی مجعول.

ت- درج نظرات و دیدگاه های خلاف شرع و قانون.

ث- درج پرسش هایی که صراحتاً بر خلاف مفاد این قانون است.

ج- ایجاد چند حساب کاربری توسط یک شخص.

چ- مخدوش و مورد شبهه بودن اطلاعات درج شده و یا منقضی شدن مجوز های کاربران حقیقی یا حقوقی.

ح- استفاده از محتوایی که جنبه غیرواقعی یا تبلیغی داشته باشد.