تصویب نامه راجع به تأیید کلیه تبلیغات محصولات غذایی از طریق سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران

تصویب نامه راجع به تأیید کلیه تبلیغات محصولات غذایی از طریق سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
مصوب 1384,12,28

هیئت وزیران در جلسه مورخ 28 / 12 / 1384 بنا به پیشنهاد شماره 301558 مورخ 30 / 11 / 1384 وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب نمود:

1 ـ کلیه تبلیغات محصولات غذایی باید قبل از پخش از طریق سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به تأیید کارگروهی که در آن نمایندگان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی حضور داشته باشند برسند. سازمان یادشده موظف است مصوبه شورای عالی سلامت درخصوص تخصیص روزانه حداقل 5 پیام رسانه ای با موضوع تغذیه را عملیاتی نماید.

2 ـ به منظور کاهش عوامل تجدید کننده سلامت، کلیه سازمانها و ادارات دولتی موظفند از توزیع نوشابه های گازدار در غذاخوریها و جلسات خودداری نموده و به جای آن در مواقع لزوم از آب، دوغهای بدون گاز و کم نمک و آب میوه یا یک نوع میوه استفاده نمایند.

3 ـ وزارتخانه های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، امور اقتصادی و دارایی، بازرگانی و صنایع و معادن موظفند به تدریج سیاستهای حمایت از نوشیدنیهای گازدار و مضر را حذف نمایند.

4 ـ وزارتخانه های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، جهادکشاورزی، بازرگانی و مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران موظفند با تشکیل کارگروهی درخصوص فرهنگ سازی اصلاح الگوی مصرف روغن خوردنی و همچنین بهبود کیفیت روغنهای خوراکی و کاهش اسیدهای چرب اشباع شده ترانس در روغنهای تولیدی فعلی ظرف دو ماه اقدام و نتیجه را به رییس جمهور گزارش نمایند.

5 ـ وزارت بازرگانی مکلف است به تدریج سهمیه روغن با تعرفه دولتی را به روغن مایع و به ویژه زیتون و روغن مایع مخصوص سرخ کردنی تبدیل نماید.

6 ـ وزارت جهادکشاورزی در قالب طرح خودکفایی دانه های روغنی نسبت به ترویج کشت انواع دانه های روغنی از قبیل کلزا، زیتون، آفتابگردان و سویا اقدام نماید.

7 ـ به منظور رفع کمبود ریزمغذیها و سوء تغذیه، وزارتخانه های رفاه و تأمین اجتماعی، آموزش و پرورش، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و کمیته امداد امام خمینی (ره) موظفند با تشکیل کارگروه نسبت به برنامه ریزی اجرایی جهت تأمین میان وعده غذایی مناسب جهت دانش آموزان با اولویت مناطق محروم اقدام و مراتب را ظرف دو ماه گزارش نمایند.

8 ـ وزارتخانه های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بازرگانی و امور اقتصادی و دارایی مکلفند بر ورود و توزیع مواد غذایی خارجی کنترل و نظارت دقیق تری اعمال نمایند به نحوی که ورود موادغذایی آماده نظیر کنسروهای غذایی محدود گردد.

9 ـ سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، وزارتخانه های بازرگانی (شرکت مادر تخصصی خدمات بازرگانی) و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظفند تمهیدات لازم برای اجرای برنامه کشوری غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک را از آغاز سال 1385 فراهم نمایند.

10 ـ سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، وزارتخانه های جهادکشاورزی، رفاه و تأمین اجتماعی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و کمیته امداد امام خمینی (ره) موظفند نقشه آسیب پذیری و ناامنی غذا و تغذیه را در کشور ظرف چهار ماه تهیه و به شورای عالی سلامت کشور گزارش نمایند.

11 ـ وزارتخانه های جهاد کشاورزی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و موظفند هماهنگی و همکاری لازم در جهت اصلاح ریزمغذیهای خاک را همگام با برنامه غنی سازی آرد در کشور داشته باشند تا هر دو برنامه به نحو مطلوب انجام شده و تداخل اجرایی نداشته باشند.

12 ـ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با همکاری وزارت بازرگانی مکلف است برنامه حذف جوش شیرین از طبخ نان را بررسی و جهت تصویب به هیئت وزیران ارایه نماید.

پرویز داودی- معاون اول رئیس جمهور