تصویبنامه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با موضوع تعیین بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به عنوان دستگاه مسئول اجرای پروژه های اولویت دار برای اجراء در سال 1395

تصویبنامه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با موضوع تعیین بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به عنوان دستگاه مسئول اجرای پروژه های اولویت دار برای اجرا در سال 1395
مصوب 1395,01,16

ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی» در جلسه مورخ 16 / 01 /1395 (هجدهمین جلسه) به استناد مفاد مصوبه شماره 85001/ت 52442هـ مورخ 31 /6 /1394 هیأت وزیران و در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در سال 1395 که توسط معظم له به عنوان سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» نامگذاری شده است، پس از بحث و بررسی درخصوص پروژه های پیشنهادی کارگروه های برنامه های ملی اقتصاد مقاومتی برای اجرا در سال 1395، تصویب نمود:

الف) «بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران» به عنوان «دستگاه مجری» مسئول اجرای پروژه های اولویت دار به شرح ذیل برای اجرا در سال 1395 تعیین می گردد:


ردیف

عنوان پروژه

عنوان برنامه ملی

1

مرکز کنترل نظارت اعتباری (مکنا)

سیاست های پولی و ارزی

2

انتظام بخشی بازار پول با ساماندهی موسسات غیرمجاز

سیاست های پولی و ارزی

3

یکسان سازی نرخ ارز

سیاست های پولی و ارزی

4

اصلاح نظام بانکی و پولی

سیاست های پولی و ارزی

5

جذب 10 میلیارد دلار منابع مالی خارجی (فاینانس)

پیش برد برون گرایی اقتصاد (توسعه صادرات غیرنفتی)

ب ) اجرای موارد زیر توسط «دستگاه مجری» برای عملیاتی نمودن پروژه های مندرج در بند (الف) ضروری است:

1) پروژه های مصوب برای اجرا در سال 1395 می بایست توسط «دستگاه مجری» با اولویت و در چارچوب «نظام یکپارچه پیشبرد و پایش اقتصاد مقاومتی» اجرا و تکمیل شوند. بدیهی است کلیه مسئولیت ها از زمان ابلاغ تا اتمام پروژه بر عهده «دستگاه مجری» خواهد بود.

2) «دستگاه مجری»، با قید فوریت حداکثر ظرف مدت دو روز برای تسریع در اجرای هر یک از آنها نسبت به صدور حکم برای معاون و یا معاونین ذیربط خود به عنوان مجری اقدام و به دبیرخانه ستاد معرفی نماید.

3) مجری منصوب از سوی وزیر و یا بالاترین مقام «دستگاه مجری»، موظف است ظرف مدت یک هفته پس از ابلاغ این مصوبه برای هر یک از پروژه ها در چارچوب منشور پروژه مندرج در «نظام یکپارچه پیشبرد و پایش اقتصاد مقاومتی»، «برنامه عملیاتی» تهیه و پس از تایید رییس دستگاه اجرایی به دبیرخانه ستاد ارائه نماید.

4) تامین منابع مالی لازم برای اجرای هر یک از پروژه های مصوب برعهده «دستگاه مجری» می باشد و مجری می بایست در چارچوب اعتبارات، وظایف و اختیارات دستگاه مجری، کلیه اقدامات لازم را برای تامین مالی پروژه به نحوی به عمل آورد که پروژه طبق زمانبندی مصوب اجرا شود.

5) «دستگاه مجری» موظف است هر دو هفته یکبار به طور مستمر، گزارش اقدامات به عمل آمده برای اجرای هر یک از پروژه ها و عملکرد را در چارچوب «نظام یکپارچه پیشبرد و پایش اقتصاد مقاومتی» و شاخص های مصوب ستاد به دبیرخانه ستاد گزارش نماید.

ج ) کلیه دستگاه های اجرایی موظف به انجام همکاری های لازم با «دستگاه مجری» برای اجرای پروژه های اولویت دار «مصوب ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی» برای اجرا در سال 1395 می باشند. طراحی ساز و کار لازم برای تحقق همکاری های مشترک با سایر دستگاه ها برعهده «دستگاه مجری» است.

د ) اجرای هر یک از پروژه ها براساس «نظام یکپارچه پیشبرد و پایش اقتصاد مقاومتی» و مصوبات ستاد، توسط دبیرخانه ستاد مورد پایش قرار می گیرد. برای نظارت بر اجرا و حصول اطمینان از پیشرفت پروژه های مصوب، بازدیدهای میدانی به صورت اتفاقی حسب مورد توسط دبیرخانه انجام خواهد شد و پس از ارزیابی عملکرد، تشویق و یا تنبیه مجری در دستور کار ستاد قرار می گیرد.

هـ ) دبیرخانه ستاد پس از بررسی گزارش های واصله از «دستگاه مجری» و مستندات مربوط، موضوع را جهت پیگیری اجرای پروژه، رسیدگی به نحوه اجرا و بررسی مشکلات و اتخاذ تصمیمات مقتضی برای پیشبرد پروژه، در دستور کار «نشست سه جانبه رییس ستاد، دستگاه مجری و دبیرخانه ستاد» که به صورت هفتگی تشکیل می شود، قرار می دهد.

لازم است نتیجه اقدامات انجام یافته در ارتباط با مصوبات ابلاغی به اینجانب گزارش شود.

اسحاق جهانگیری - معاون اول رئیس جمهور