تصویبنامه راجع به موافقتنامه وام شش میلیون و سیصد و پنجاه هزار دلار آمریکایی جهت هزینه مربوط به ساختمان کارخانه روغنسازی پالایشگاه تهران
مصوب 1348,12,26
هیأت وزیران درجلسه مورخ 26 /12 /48 بنا به پیشنهاد شماره 1196/وب 13339 مورخ 20 /12 /48 سازمان برنامه و عطف به ماده ششم قانون برنامه عمرانی چهارم کشور مصوب 27 اسفند ماه 46 و به استناد ماده واحده – قانون نحوه خرید ماشین آلات و سایر لوازم برای اجرای طرحهای مصوب برنامه های عمرانی کشور مصوب 24 خرداد ماه 45 موافقتنامه وام شش میلیون و سیصد و پنجاه هزار (000 /350 /6) دلار آمریکایی را که برای تأمین قسمتی از هزینه خدمات مهندسی مربوط به ساختمان کارخانه روغن سازی پالایشگاه تهران مورد نیاز شرکت ملی نفت ایران با گروه بانکهای مورگان گارانتی تر است نیویورگ و چیپس وانهاتان و کانتینانتال اینترناشنال تنظیم گردیده است و متن انگلیسی و ترجمه فارسی آن ضمیمه است تصویب نمودند و به جناب آقای جهانگیر آموزگار رییس هیأت نمایندگی اقتصادی ایران در واشنگتن اجازه و اختیار دادند که به نمایندگی از طرف دولت شاهنشاهی ایران و موافقتنامه وام فوق را امضا نمایند و نیز به جناب آقای مهدی سمیعی مدیر عامل سازمان برنامه اجازه و اختیار دادند که به نمایندگی از طرف دولت شاهنشاهی ایران مفاد موافقتنامه وام مذکور را به موقع اجرا گذارند و اسناد و سفته ها و مدارک مربوط را امضا نموده و در صورت لزوم تمام یا قسمتی از اختیارات خود را در موارد فوق به مسؤولیت خود به شخص یا اشخاص دیگر تفویض نمایند و هنچنین تصویب نمودند که موافقتنامه فوق و اسناد و سفته ها و مدارک مربوط به آن پس از امضاء نمایندگان فوق طبق شرایط مندرجه در آنها جزو تعهدات قانونی و الزام آور دولت شاهنشاهی ایران می باشد و جمع کل مبلغ وام فوق و سایر وامهای خارجی مورد نیاز طرحهای عمرانی که تاکنون طبق ماده ششم قانون برنامه عمرانی چهارم کشور مصوب 27 اسفند ماه 46 به تصویب هیأت وزیران رسیده است از حد اکثر مبلغ وام مندرجه در قانون مزبور تجاوز نمی نمایند.
وزیر مشاور - محمود کشفیان
موافقتنامه اعتبار
این موافقت نامه در تاریخ 1970 بین دولت شاهنشاهی ایران (وام گیرنده)و بانکهای مذکور در بند 1 / 2 (بانکها) و کمپانی مورگان گارانتی تر است نیویورگ بعنوان نماینده بانکها (نماینده) منعقد گردید.
گواهی می نماید:
نظر به اینکه وام گیرنده مایل است از بانکها وامی که جمع مبلغ اصل آن متجاوز از 000 /350 /6 دلار نمی باشد به منظور پرداخت قسمتی از هزینه های خدمات مهندسی که توسط شرکت لوسس (لومس) و شرکت ساختمانی لومس اینترنشنال با مسؤولیت محدود (لوس اینترناشنال) برای ساختمان یک کارخانه روغن سازی در پالایشگاه تهران متعلق به شرکت ملی نفت ایران (شرکت نفت) تأمین شده و خواهد شد دریافت نماید و عطف به مفاد دو قرارداد مورخ 6 اکتبر 1968 که یکی بین شرکت نفت و لومس و دیگری بین شرکت نفت و لوس اینترنشنال (قراردادها) منعقد شده و نسخ صحیح و کامل آنها به نماینده تسلیم گردیده است- و نظر به اینکه بانک صادرات و واردات آمریکا (اگزیم بانک) که موسسه ایست واقع در ایالات متحده آمریکا و همزمان با انعقاد این موافقت نامه با بانکها موافقت نامه ای را تضمین خواهد نمود (موافقت نامه ضمانت اگزیم بانک) – و نظر به اینکه بانکها طبق شرایط و مفاد این موافقت نامه مایل به پرداخت این مبلغ به وام گیرنده می باشند:
لذا با توجه به مراتب فوق و تعهدات متقابل مندرج در این موافقت نامه و سایر ملاحظات عمده عاقدین این موافقت نامه به شرح زیر موافقت می نمایند.:
تصمیم نمایندگان ویژه رییس جمهور در مورد تشخیص و موافقت با واردات کالاهایی که مشمول بندهای ماده (38) آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات نمی باشند که در جلسه مورخ 2 /6 / 1377 به استناد تصویبنامه شماره 64543 / ت18586 هـ مورخ 15 /6 / 1376 هیأت وزیران اتخاذ شده استة به شرح زیر ابلاغ می شود.
ورود و ترخیص کالاها و همچنین تمدید پروانه های ورود موقت، به شرح فهرست پیوست بلامانع است.
حسن حبیبی
معاون اول رییس جمهور
بند اول – تأییدها و تضمین ها
قسمت 1/1 – وام گیرنده : وام گیرنده مراتب زیر را تأیید و تضمین می نماید:
(الف) – تعهدات الزام آور: مجوز امضا و مبادله این موافقت نامه و سفته ها که طبق نمونه الف ( سفته ها) منضم به این موافقت نامه تنظیم خواهد شد و همچنین مجوز اجرای این موافقت نامه به وسیله وام گیرنده قانونی است ، این موافقت نامهو سفته ها پس از صدور و پرداخت بابت آن تعهدات معتبر و الزام آور و قابل اجرای وام گیرنده را طبق شرایط مندرج در آنها تشکیل خواهند داد. این تعهدات تا زمان پرداخت توسط وام گیرنده به قوت و اعتبار کامل خود باقی خواهد بود و وام گیرنده به اتکاء ضمانت اگزیم بانک موضوع موافقت نامه ضمانت اگزیم بانک و یا هر پرداختی که از طرف اگزیم بانک موضوع موافقت نامه ضمانت اگزیم بانک و یا هرپرداختی که از طرف اگزیم بانک به موجب موافق نامه ضمانت اگزیم بانک به عمل آمده باشد از اجرای تعهدات فوق برکنار نخواهد بود.
(ب) – اعتبار و اعتقاد کامل: تعهدات وام گیرنده به موجب این موافقت نامه و سفته ها مبتنی بر اعتبار و اعتقاد کامل وام گیرنده بوده و این تعهدات مقدم و بلاشرط و غیرقابل برگشت می باشند.
بند دوم – وامها
قسمت 1 / 2 - وامها
هریک از بانکها منفرداً طبق شرایط و مفاد این موافقت نامه توافق می نماید که در هر زمان و یا هرچند یکبار در راس تاریخ 31 دسامبر 1971 و یا قبل از آن وامی که جمع مبلغ اصل آن در مقابل نام هربانک به شرح زیر درج شده و از آن تجاوز ننماید (تعهد) به وام گیرنده پرداخت نماید:
| نام | حداکثر مبلغ |
| کمپانی گارانتی تراست نیویورک | 000 / 858/ 2 دلار |
| بانک چیس مانهاتان (ناشنال اسوسیشن) | 000 / 746 / 1 دلار |
| بانک کانتیننتال (انیترنشنال) | 000 / 746/ 1 دلار |
| جمع | 000 / 350/ 6 دلار |
بند سوم – استفاده از وامها
قسمت 1/3- پرداخت به لومس یا لومس اینترناشنال
پرداختها به لومس یا لومس اینترناشنال پس از وصول مدارک زیر بعمل خواهد آمد.
الف – درخواستی با امضای نمایده مجاز وام گیرنده جهت پرداخت به لومس یا لومس انترناشنال بابت قسمتی از هزینه های خدمات مهندسی که به موجب قراردادها تأمین شده اند و منشاء آن امریکا است.
ب – یک فاکتور متضمن ریز اقلام خدمات لومس یا لومس اینترناشنال که مبلغ آن کمتر از مبلغ درخواست نباشد ( چنانچه مبلغ بیشتر از مبلغ درخواست باشد مقدار اضافی به درخواست بعدی منتقل خواهد شد ) و
ج – گواهی لومس یا لومس اینترناشنال هرکدام مورد داشته باشد راجع به اغلام مندرج در فاکتور طبق نمونه (ب) منضم به این موافقت نامه .
قسمت 2/3 – پرداخت به وام گیرنده
پرداخت به وام گیرنده پس از وصول مدارک زیر بعمل خواهد آمد:
الف- درخواستی به امضای نماینده مجاز وام گیرنده مبنی بر اینکه معادل وجوهی که از طرف وام گیرنده در مورد هزینه های خدمات مهندسی موضوع قراردادا به لومس یا لومس اینترناشنال پرداخت شده است به وام گیرنده مسترد گردد.
ب- فاکتور اقلام مندرج در قسمت 1/3 (ب) که ممهور به مهر پرداخت توسط لومس یا لومس اینترناشنال باشد و یک برگ گواهینامه مقرر در قسمت 1/3 (ج)
بند چهارم – قصور
چنانچه یک یا چند مورد زیر (موارد قصور) بروز نموده و یا ادامه داشته باشد:
(الف)قصور در پرداخت هریک از اقساط مبلغ اصل هرکدام از سفته ها که سررسید آن فرارسیده باشد یا قصور در پرداخت بهره متعلق به سفته مذکور که 10 روز اداری از تاریخ سررسید آن گذشته باشد.
(ب) قصور از طرف وام گیرنده نسبت به رعایت یا انجام هرکدام از شرایط تعهدات یا توافقهای مربوط و مندرج در این موافقت نامه (صرفنظر از مواردی که در قسمت (الف) مذکور در بالا درج شده است) به مدت 30 روز پس از ارسال یک اخطاریه کتبی حاکی از قصور به وام گیرنده توسط نماینده به درخواست دارنده هریک از سفته ها
(ج) چنانچه هریک از تأییدها یا تصمین هایی که در این موافقت نامه یا به موجب این موافقت نامه صورت گرفته است از هر نظر نادرست باشد.
در اینصورت (هریک از موارد فوق) نماینده – بنا به درخواست کتبی هریک از بانکها با اخطار کتبی به وام گیرنده تعهدات بانکها را (چنانچه هنور وجود داشته باشد) فسخ خواهد نمود و همچنین درصورت درخواست کتبی دارنده هریک از سفته ها با اخطار کتبی به وام گیرنده سفته ها را قابل پرداخت اعلام نموده و سفته ها هم به موجب آن در بلادرنگ حال و قابل پرداخت خواهند شد بدون اینکه نیازی به ارائه دعوی – تقاضا- اعتراض یا اخطار دیگری از هر نوع باشد موارد اخیر صریحا مورد انصراف واقع می شوند.
بند پنجم – مالیاتها
وام گیرنده تعهد و توافق می نماید که کارمزدهای تعهد – اصل مبلغ سفته ها- حقوق (درصورتیکه وجود داشته باشد) و بهره مربوط به سفته ها بدون کشر هرکونه مالیات فعلی یا آتی و حقوق یا سایر عوارض موضوعه بر سفته ها و وجوه و یا دارنده آنها یا این موافقت نامه که ممکن است توسط وام گیرنده یا سازمانهای وابسته به آن تعلق گیرد به پول قانونی ایالات متحده امریکا پرداخت خواهد شد . چنانچه بانکها یا هریک از دارندگان سفته ها و یا نماینده در نتیجه امضا اعمال یا اجرای این موافقت نامه و سفته ها و یا پرداخهایی که باید به موجب این موافقت نامه صورت گیرد متحصل مالیاتهای تعدیل بهره ایالات متحده امریکا شوند و با این مالیاتها بر آنها نمونه الف
سفته
واشنگتن دی – سی دلار آمریکا
تاریخ 1970
دولت شاهنشاهی ایران (وام گیرنده ) در مقابل ارزش دریافتی بدون قید و شرط تعهد می نماید که مبلغ اصل ------------------ دلار را با اقساط و در تاریخهاییکه در این سفته ذکر خواهد شد به پول قانونی ایالات متحده آمریکا و بهره ای به میزان سه چهارم یک درصد در سال به همان ارز نسبت بمانده مسترد نشده و هر ش ماه یکبار در تاریخهای 30 ژوئن و 31 دسامبر هر سال که ازتاریخ .-----------19 شروع خواهد شد تا زمان پرداخت علاوه بر حداقل نرخ بهره وامهای بازرگانی که هرچند یکبار توسط کمپانی مورگان گارانتی تر است نیویورک بابت وامهای اعطایی به وام گیرندگان بازرگانی معتبر و مسؤول وضع می شود (این نرخ بهره در تاریخ اجرای هر تغییری در حداقل نرخ وام بازرگانی تعدیل خواهد شد) بحواله کرد --------------------- به به نشانی کمپانی مورگان گارانتی تراست نیویورگ- شماره 23 وال استریت نیویورک- نیویورک – ایالات متحده آمریکا پرداخت خواهد نمود.
مبلغ اصل این سفته در ده قسط شش ماهه هریک به مبلغ ------------ دلار که سررسید اولین قسط در 31 دسامبر 1972 می باشد قابل پرداخت خواهد بود . بقیه اقساط در 30 ژوئن و 31 دسامبر هر سال تا آخر روز 30 ژوئن 1977 پرداخت خواهد شد . کلیه پرداختهای موضوع این سفته بدون کسر هرگونه مبلغی بابت مالیتهای فعلی یا آتی یا حقوق و یا سایر عوارض موضوعه بر این سفته یا دارنده آن یا بر وجوه پرداختی بعمل خواهد آمد.
این سفته یکی از سفته های مذکور در موافقت نامه اعتبار مورخ 1970 منعقده بین وام گیرنده و بانکهای مندرجه در موافقت نامه مزبور و کمپانی مورگان گارانتی تراست نیویورگ (نماینده) می باشد و حقوق مربوط به پرداخت قبل از سررسید و تسریع در بازپرداخت در موافقت نامه فوق ذکر گردیده است.
دولت شاهنشاهی ایران
توسط -----------------------
وضع شود وام گیرنده موافقت می نماید که این هزینه ها را به آنهامسترد دارد.
بند ششم – نماینده
هریک از بانکها و هریک از دارندگان بعدی سفته ها با قبول سفته ها بطور غیر قابل برگشت به نماینده اجازه می دهند که کلیه پرداختهایی را که باید وسیله وام گیرنده به موجب این موافقت نامه و سفته ها صورت گیرد دریافت نموده و کلیه اقدامات دیگری را که به موجب این موافقت نامه بعهده آن واگذار شده یا بطور معقول لازم می باشد بعمل آورد.
نماینده و یا هریک از مدیران – مأموران یا کارمندان آن در برابر هر اقدامی که سهواً انجام گرفته یا نگرفته باشد مسؤول نخواهد بود بجز در مورد غفلت یا خلاف عمدی وام گیرنده اسامی و امضای اشخاصی را که مجاز به امضای سفته ها- درخواستهای برداشت و گواهینامه ها می باشند و یا مجاز می باشند که بطریق دیگری در این مورد عمل نمایند گواهی نموده و برای نماینده ارسال خواهد داشت و نماینده هم می تواند بطور قاطع به آن اعتماد کند مگر در صورت وصول اخطاریه ای که بنحو دیگری مقرر نموده باشد. نماینده می تواند دریافت کننده سفته ها را بعنوان دارنده آنها بشناسد مگر اینکه کتباً اخطاریه ای مبنی بر انتقال سفته ها به او داده شده باشد. نماینده فوراً وام گیرنده را از اخطاریه ای که دریافت کرده است آگاه خواهد ساخت.
بند هفتم – متفرقه
قسمت 1 /7 - مکاتبات و اخطاریه ها:
کلیه مکاتبات و اخطاریه های موضوع این موافقت نامه بعنوان هریک از طرفهای این موافقت نامه در صورتی تحویل شده محسوب خواهد شد که یا به نشانی آنها که ذیلاً درج می گردد ارسال شده یا تلکس و تلگراف شود و یا به نشانی دیگری که کتباً به ارسال کننده مکاتبات یا اخطاریه ها یا دارندگان اصلی سفته ها یا کسانیکه سفته به آنها منتقل شده باشد (مشروط بر اینکه اعلامیه انتقال ستفه کتباًبه نماینده تسلیم شده باشد) ابلاغ گردیده باشد.
دولت شاهنشاهی ایران کمپانی مورگان گارانتی تراست نیویورگ
سازمان برنامه 23 وال استریت
تهران – ایران نیویورک – نیویورک 10015
چیس مانهاتان بانک کانتینانتال بانک اینترناشنال
(ناشنال اسوسیشن) 71 برادوی
چیپس مانهاتان پلازا نیویورک- نیویورک 10006
قسمت 2 / 7 – مدت موافقتنامه : مدت این موافقتنامه تا انقضای تعهدات بانکها و یا تا پرداخت کامل سفته ها و کلیه مبالغ قابل پرداخت توسط وام گیرنده (هرکدام که دیرتر باشد) خواهد بود. وام گیرنده موافقت می نماید که بعلت ضمانت اگزیم بانک یا هر پرداختی که توسط اگزیم بانک به موجب موافقت نامه ضمانت اگزیم بانک بعمل آید از اجرای تعهدات موضوع این موافقت نامه مبرا نخواهد بود.
قسمت 3 / 7 – نسخ مکاتبات : در هرزمان که وام گیرنده ملزم به تسلیم درخواست و یا اخطاریه ها گواهینامه ها – نظریه ها – اظهاریه ها و یا سایر اطلاعات موضوع این موافقت نامه به نماینده باشد بایستی آنها را به تعداد نسخی که نماینده تعیین می کند تسلیم نماید.
قسمت 4 /7 – عدم انصراف – هیچ قصور و یا تأخیری از طرف نماینده یا بانکها و یا از طرف هریک از دارندگان سفته ها که در استفاده از حقوق یا اختیالات و یا امتیازات موضوعاین موافقت نامه روی دهد به منزله انصراف از آن تلقی نخواهد شد و همچنین یک یا چند بار استفاده از قسمتی از این حقوق یا اختیارات یا امتیازات مانع استفاده مجدد از آن حقوق یا اختیارات یا امتیازات دیگر نخواهد شد.
قسمت 5 /7- احتساب بهره و کارمزدهای تعهد
بهره و کارمزدهای تعهد به تعداد واقعی روزها و براساس 365 روز در سال احتساب خواهد شد .
چنانچه تاریخ سررسید هریک از پرداختهای اصل مصادف با روزهای شنبه – یکشنبه و یا هرروز دیگری که در آن روز بانکها در ایالت نیویورک تعطیل باشند چنین پرداختی در روز اداری بعد صورت خواهد گرفت و بهره این مدت طبق نرخ مقرر در سفته ها قابل پرداخت خواهد بود.
قسمت 6 /7 – زبان
کلیه اخطاریه ها – مکاتبات – گزارشان – و سایر مدارکی که به موجب این موافقت نامه تسلیم می گردد اگر به زبان انگلیسی نباشد بایستی همراه با ترجمه انگلیسی تسلیم شوند . در صورتیکه بین ترجمه انگلیسی و غیرانگلیسی آنها اختلافی بروز نماید ترجمه انگلیسی این اخطاریه ها – مکاتبات – گزارشات و سایر مدارک حاکم خواهد بود.
قسمت 7 /7 – هزینه ها
در صورت درخواست نماینده و بانکها ایران باید کلیه مخارج و هزینه های انجام یافته و معقول را از جمله پرداختها و حق الزحمه های معقول مشاورین حقوقی را که نماینده بانکها در مورد اجرای امور مربوط به این اعتبار متحمل می شوند و همچنین هزینه های معقول را از جمله پرداختها و حق الزحمه های مربوط به امور حقوقی که نماینده بانکها و اگزیم بانک برای به موقع اجرا گذاردن این موافقت نامه با سفته به عمل می آورند به پول قانونی ایالت متحده امریکا به نماینده و بانکها پرداخت خواهد گرد.
قسمت 8 /7 – تغییرات – انصراف و غیره
این موافقت نامه یا مفاد آن شفاهاً قابل تغییر،انصراف ،حذف یا الفاء نخواهد بود برای طرفی که علیه او اجرای تغییر – انصراف – حذف یا الفاءدر نظر گرفته شده باشد اظهاریه کتبی باید صادر شود.
قسمت 9 /7 – دعاوی متقابل و برائت
وام گیرنده موافقت می نماید که هرنوع ادعائیکه براساس قراردادها به عمل آید تأثیری در تعهدات آن نسبت به پرداخت کارمزهای تعهد – اصل مبلغ سفته ها- حقوق (در صورتیکه مورد داشته باشد) – و بهره مربوط به سفته ها که در سفته ها و این موافقت نامه مقرر شده است نخواهد داشت.
قسمت 10 /7 – وثیقه منفی
وام گیرنده تأیید و تضمین می نماید که هیچیک از بدیهای خارجی دیگر آن بعنوان حق تملک بر درآمد و اموال دولتی مقدم بر تعهدات آن به موجب این موافقت نامه و سفته ها قرار نخواهد گرفت مضافاً اینکه مقصود و هدف متقابل بانکها و وام گیرنده بر این است که هیچکدام از بدهیهای خارجی دیگر بعنوان حق تملک بر درآمد و اموال دولتی نسبت به بدهی وام گیرنده تحت این موافقت نامه و سفته ها اولویت نخواهد داشت. بدین منظور وام گیرنده تعهد می کند که چنانچه حق تملکی بر دارایی یا درآمدهای آن بعنوان وثیقه بابت دیون خارجی وصورت گیرد وام گیرنده کلیه اقدامات قانونی و لازم را بعمل آورده و تضمین می نماید که این حق تملک پرداخت بابت اصل و بهتره سفته ها و هزینه های دیگر تحت این موافقت نامه و سفته ها را به تساوی و به نسبت تأمین خواهد نمود مگر اینکه بانکها به طریق دیگری موافقت نمایند. وام گیرنده نیز تضمین می نماید که در صورت ایجاد چنین حق تملکی اقدام لازم جهت جلوگیری از آن بعمل آورد مشروط بر اینکه مقررات مذکور شامل موارد زیر نباشد.
(1)هرنوع حق تصرفی که در زمان خرید اموال بر اموال فقط به منظور وثیقه بابت پرداخت مبلغ خرید این اموال صورت گیرد.
(2)هرنوع حق تصرفی بر کالاهای بازرگانی به منظور تأمین بدهی که موعد پرداخت آن کمتر از یکسال بعد از تاریخی که در راس آن بدهی ایجاد شده است می باشد و باید از محل وجوه فروش این کالاهای بازرگانی پرداخت شود یا
(3)هرنوع حق تصرفی که ناشی از جریان عادی معاملات بانکی جهت تأمین بدهی که سررسید آن بدهی بیش از یکسال پس از تاریخی که در راس آن بدهی مزبور بوجود آمده نباشد .
قسمت 11 /7- تعداد نسخ موافقت نامه
این موافقت نامه ممکن است به هر تعداد نسخی که لازم باشد امضا گردد و در اینصورت همگی دارای اثر و قدرت واحد می باشند. تعداد کامل نسخ نزد وام گیرنده و نماینده واگزیم بانک نگاهداری خواهند شد.
قسمت 12/7- متن حاکم
با وجود اینکه تصویبنامه هیأت وزیران مندرج در بند فرعی 8 /2 (ب) (2) ممکن است حاوی ترجمه فارسی این موافقت نامه باشد و یا در تصویب نامه به آن عطف شده باشد مع الوصف متن انگلیسی آن حاکم خواهد بود.
بنا به مراتب فوق طرفهای این موافقت نامه را که آن را در تاریخی که در ابتدای موافقت نامه ذکر شده است در شهر واشنگتن – دی – سی – ایالات متحده آمریکا امضا نمودند.
دولت شاهنشاهی ایران
توسط -----------------------
کمپانی مورگان گارانتی تر است نیویورک
توسط -----------------------
چیپس مانهاتان بانک
(ناشنال آسوسییشن)
توسط -----------------------
کمپانی مورگان گارانتی تراست نیویورگ- بعنوان نماینده
توسط -----------------------
نمونه ب
گواهی فروشنده
بانک صادرات و واردات ایالات متحده تاریخ 811 خیابان ورمونت . ان . دبلیو
واشنگتن – دی . سی. 20571
موضوع : ضمانت شماره 2682 اگزیم بانک
دولت شاهنشاهی ایران
گواهی فروشنده
آقایان :
تفاهم ما آنست که خدمات مهندسی موضوع فاکتورهای ما بشرح زیر
شماره ................................. تاریخ..................................... مبلغ
گلاً یا جزاً از طریق اعتباری که از طرف بانک صادرات و واردات ایالات متحده (که مؤسسه ای واقع در ایالات متحده آمریکاست) تضمین شده است تأمین خواهد شد.
گواهینامه
بدینوسیله گواهی می شود که خدمات موضوع فاکتورهای مذکور از مبدا ایالات متحده امریکا بوده و به موجب دو قرارداد که یکی از آنها بین شرکت ملی نفت ایرن و شرکت لومس و دیگری بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت ساختمانی لومس اینترناشنال با مسؤولیت محدود منعقد گردیده و هر دو در تاریخ 16 اکتبر 1968 امضا شده است برای شرکت ملی نفت ایران انجام گردیده است. ونیز گواهی می شود که فروشنده جز در موارد زیر هیچگونه تخفیف – جبران گاهی – حق العمل – کارمزد یا پرداخت دیگری در مورد تأمین خدمات موضوع فاکتورهای فوق یا در مورد انعقاد قراردادها جهت تأمین خدمات فوق اعطا ننموده و پرداختی در مورد آن بعمل نیاورده و همچنین با اعطا یا پردات آن موافقت ننموده و موجبات اعطا یا پرداخت های مربوط را فراهم نیاورده است.
1-تخفیف ها و پرداختهای اعطایی به خریدار که آن هم در صورتی که وجود داشته باشد در فاکتور ذکر شده است.
2-حقوق مستمر مدیران و مأموران و کارمندان تمام وقت رسمی این شرکت
3- حق العمل یا کارمزدهای مستمر نماینده یا عمل فروش رسمی این شرکت در کشور خریدار در صورتیکه وجود داشته باشد – و
4-سایر پرداختها (در صورتیکه مورد داشته باشد) به شرح زیر :
دریافت کننده یا دریافت کننده مورد نظر نشانی
چنانچه دریافت کننده ای وجود نداشته باشد باید تذکر داده شود.)
در مورد هر دریافت کننده واقعی یا مورد نظر که وجودداشته باشد و نشانی و نام آن در بالا ذکر شده باشد صورت مشروحی حاوی خدمات انجام شده توسط دریافت کننده و مبلغ دریافتی با مبلغی که باید توسط چنین دریافت کننده ای وصول گردد به شما تسلیم خواهد شد.
نام و نشانی فروشنده
توسط (امضای مجاز) / نام و عنوان ماشین شود.