آیین نامه اجرایی ماده واحده قانون الحاق یک بند و دو تبصره به ماده (133) قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران

هیأت وزیران در جلسه مورخ 8 /12 /1380 بنا به پیشنهاد شماره 100 /40 /65117 مورخ 3 /11 /1380 وزارت نیرو و به استناد ماده واحده قانون الحاق یک بند و دو تبصره به ماده (133) قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران – مصوب 1380 – آئین نامه اجرایی ماده واحده قانون یاد شده را به شرح زیر تصویب نمود:

آیین نامه اجرایی ماده واحده قانون الحاق یک بند و دو تبصره به ماده (133) قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران
مصوب 1380,12,08با اصلاحات و الحاقات بعدی

ماده 1- تعاریف :

1 – 1 - مشترک: مشترک عبارتست از شخص حقیقی یا حقوقی که انشعاب آب مورد تقاضای او طبق مقررات آیین نامه عملیاتی و شرایط عمومی تعرفه های آب و فاضلاب برقرارشده باشد.

1 – 2 - انشعاب آب خانگی: انشعاباتی است که صرفاً برای مصارف خانگی در حدود متعارف آب شرب و بهداشتی به واحد های مسکونی واگذار می گردد.

1 - 3 - انشعاب آب غیر خانگی: انشعاباتی است که برای مصارف غیر خانگی نظیر تجاری، تولیدی، عمومی، فضای سبز، اداری و ... و بمیزان ظرفیت قراردادی، واگذار می گردد.

1 – 4 - الگوی مصرف: میزان مصرف آبی است که بعنوان متوسط مصرف آب ماهانه مشترکین خانگی بر اساس شرایط اقلیمی، جغرافیایی، فرهنگی و آداب مصرف، مطابق جداول پیوست برای شهر های مختلف کشور تعیین گردیده است.

1 – 5 - ظرفیت قراردادی انشعاب آب غیر خانگی: عبارت است حجم آبی که در قرارداد مشترک درج شده و مشترک مجاز به مصرف تا این حد بر حسب متر مکعب در ماه می باشد.

1 – 6 - مصارف مازاد: مقدار آب مصرفی بیش از ظرفیت قراردادی در یک ماه ، مصارف مازاد نامیده می شود.

1 - 7 - شبکه توزیع آب: کلیه تأسیسات و تجهیزات توزیع آب از قبیل مخازن ذخیره، خطوط اصلی و فرعی توزیع آب و همچنین تلمبه خانه های داخل شبکه، شبکه توزیع آب نامیده می شود.

ماده 2 - به منظور کاهش مصرف آب، جلوگیری از بحرانهای آتی و اجتناب از قطع آب مشترکین دارای مصرف منطبق با الگوی مصرف، شرکتهای آب و فاضلاب مکلفند جریمه هایی به شرح ذیل برای مصارف مازاد مشترکین از شبکه های آب شهری، محاسبه و از طریق درج در قبوض آب بهاء وصول نمایند.

الف – میزان جریمه در سال 1381 برای مصارف مازاد علاوه بر بهای آب مصرفی به میزان یک برابر قیمتهای مصوب آب مصرفی.

ب - میزان جریمه در سال 1382 برای مصارف مازاد علاوه بر بهای آب مصرفی به میزان یک و نیم برابر قیمتهای مصوب آب مصرفی.

ج - میزان جریمه در سال 1383 به بعد برای مصارف مازاد علاوه بر بهای آب مصرفی به میزان دو برابر قیمتهای مصوب آب مصرفی.

ماده 3 - جریمه موضوع این قانون حق اشتراک و کارمزد دفع فاضلاب تعلق نمی گیرد ومبلغ جریمه در قبوض آب مشترکین در یک مستطیل مجزا تحت عنوان جریمه برای مشاهده مشترک درج می گردد.

ماده 4 - درآمد حاصل از دریافت جریمه های مذکور در ماده (2) توسط شرکتهای آب و فاضلاب در چارچوب بودجه های مصوب با نظارت سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور صرف بازسازی شبکه های فرسوده توزیع آب و حمایت از مصرف کنندگان زیر الگوی مصرف می گردد.

ماده 5- مشترکین خانگی که دارای مصارف زیر الگوی مصرف هستند چنانچه با صرفه جویی بتوانند مصرف سالانه خود را نسبت به مصرف سال قبل حداقل 20 درصد کاهش دهند ، از طریق تأ‌مین 20 درصد آب بها از محل درآمد حاصل از جرایم مشمول حمایت خواهند شد .

ماده 6- مشترکین غیر خانگی چنانکه بتوانند با بهره گیری از راهکارهای مدیریت مصرف ابلاغی وزارت نیرو مصارف خود را حداقل 25 درصد نسبت به مصرف سال قبل کاهش دهند ، از طریق تأ‌مین 25 % آب بها از محل درآمد حاصل از جرایم مشمول حمایت خواهند شد .

ماده 7 - در شرایط خشکسالی و یا بحران آب الگوی مصرف آب شهر های دارای بحران بنا به پیشنهاد وزارت نیرو و تصویب هیأت وزیران تا 20 درصد برای دوره بحران کاهش داده و از طریق رسانه ها و درج در قبوض آب به اطلاع مشترکین رسانده شود.

ماده 8‌(الحاقی 23/05/1381)ـ‌ با توجه به مصرف آب کولر های آبی در فصل گرما و‌زارت نیرو می ‌تواند بر اساس پیشنهاد شرکتهای آب و فاضلاب و متناسب با و‌ضعیت آب و هوایی مناطق مختلف کشور در ماههای گرم سال (حداکثر 5 ماه) میزان الگوی مصرف خانوار های شهری را تا 5 متر مکعب در ماه افزایش دهد.

ماده 9‌(الحاقی 23/05/1381)ـ‌ در مواردی که بیش از یک خانوار در یک و‌احد مسکونی ساکن باشند، با تأ‌یید هیأ‌ت مدیره شرکت آب و فاضلاب، متناسب با تعداد خانوار ساکن، الگوی مصرف نیز افزایش می ‌یابد.

ماده 10‌(الحاقی 23/05/1381)ـ‌ میزان الگوی مصرف شهر های جدید با توجه به شرایط مذکور در بند (1‌ـ‌4) ماده (1) تصویب نامه یاد شده، به شرح جدو‌ل پیوست تعیین می‌ گردد.

معاون اول رئیس جمهور – محمد رضا عارف

الگوی مصرف آب مشترکین خانگی در شهر های جدید
-پیوست آیین نامه اجرایی قانون الحاق یک بند و دو تبصره به ماده 133 قانون برنامه سوم توسعه


استان

18 متر مکعب

20 مترمکعب

22 متر مکعب

آذربایجانشرقی

هوراند،لیلان،آخمقیه

شربیان،تیکمه داش،کلوانق


اصفهان

نیاسر

نودشک،سگزی،عسگران،نصرآباد،کردکوند،سیاهبوم،خیر آباد،سورچه پائین،بهاران،ایمانشهر،کمه،منظریه،گلشهر،زاینده رود،نوش آباد،راوند


تهران


شاهد شهر،صباشهر،گلستان

کهریزک

فارس



خاوران

همدان

قهاوند، فرسفج

جوکار،گل تپه،شیرین سو


خراسان

بام صفی آباد،حصار گرمخان،انابد،رباط سنگ،شوقان،سنخواست،قاسم آباد،لوجلی،قلندرآباد،رضویه، ملک آباد،شوسف، عشق آباد،نصر آباد،خوشاب ، ششتمد،حاجی آباد،سه قلعه، سلامی ، نشتیفان، آیسک، اسد آباد، ریوش ، نیل آباد



کرمان



نجف شهر ، زید آباد، رودبار ، محی آباد ، نگار، ساردوئیه