آیین نامه اجرایی بند (ت) ماده (63) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران

هیئت وزیران در جلسه 13 /3 /1397 به پیشنهاد وزارت آموزش و پرورش و به استناد تبصره بند (ت) ماده (63) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران – مصوب 1395 – آیین نامه اجرایی بند یاد شده را به شرح زیر تصویب کرد:

آیین نامه اجرایی بند (ت) ماده (63) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران
مصوب 1397,03,13

ماده 1 - در این آیین نامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می روند:

الف - سازمان: سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور.

ب - خیرین مدرسه ساز: اشخاص حقیقی یا حقوقی غیردولتی که با استفاده از منابع غیردولتی، نسبت به کمک مالی (نقدی یا غیرنقدی)، تأمین عرصه و اعیان، احداث، توسعه، تکمیل و تجهیز فضاهای آموزشی و پرورشی و تحویل و اهدای آنها به وزارت آموزش و پرورش اقدام می کنند.

پ - طرح (پروژه): تکمیل فضاهای آموزشی و پرورشی نیمه تمامی که خیرین مدرسه ساز طی تفاهم نامه با ادارات آموزش و پرورش و سازمان و ادارات تابع اجرا می نمایند.

ت - کمک های تحقق یافته: هر نوع آورده مالی اعم از منقول و غیرمنقول خیرین مدرسه ساز.

ماده 2 - سازمان برنامه و بودجه کشور مکلف است طی سال های اجرای قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران – مصوب 1395 – نسبت به انجام موارد زیر اقدام نماید:

الف - معادل کمک های تحقق یافته سال قبل خیرین مدرسه ساز، اعتبار لازم را جهت تکمیل طرح (پروژه) های نیمه تمام خیرین مدرسه ساز در بودجه سنواتی سازمان پیش بینی نماید.

تبصره - سازمان موظف است گزارش مربوط به کمک های تحقق یافته موضوع این آیین نامه را که با استفاده از گزارش مجامع خیرین مدرسه ساز تهیه می شود، بر اساس دستورالعملی که سازمان برنامه و بودجه کشور ابلاغ می کند، حداکثر تا پایان تیرماه هر سال پس از ارزیابی به سازمان مذکور ارسال نماید.

ب - اعتبارات لازم برای پرداخت حقوق و عوارض قانونی متعلق به طرح (پروژه) هایی که صد درصد (100 %) آن توسط خیرین مدرسه ساز اجرا شده است، نظیر عوارض شهرداری و حق انشعاب آب، برق، تلفن، گاز و فاضلاب را در بودجه سنواتی سازمان پیش بینی نماید.

پ - به منظور ترویج فرهنگ مشارکت خیرین و تأمین هزینه های برگزاری آیین های تکریم خیرین مدرسه ساز نظیر برگزاری جشنواره، همایش، انتشار کتاب و مجله و تهیه اقلام تبلیغاتی و فرهنگی، اعتباری معادل دو و نیم درصد (5 /2 %) کمک های تحقق یافته خیرین را در بودجه هزینه ای سالانه سازمان پیش بینی نماید.

ماده 3 - طرح (پروژه) هایی که حداقل سی درصد (30 %) از منابع آنها توسط خیرین مدرسه ساز تأمین شده و به بهره برداری برسند، می توانند توسط خیرین مدرسه ساز نام گذاری شوند و تغییر نام آن بدون درخواست آنها یا وراثشان امکان پذیر نیست.

تبصره - مدارسی که دارای هویت ملی، دینی و فرهنگی ویژه می باشند با تشخیص وزارت آموزش و پرورش از حکم این ماده مستثنی می باشند.

اسحاق جهانگیری
معاون اول رییس جمهور