حقوقدان دهقان گفت: اقدام دستگاه قضایی در اعطای مرخصی ها تا حدی خوب بوده است ولی کافی نیست؛ زیرا در‌ حال حاضر که بحران ناشی از ویروس کرونا وضعیت ویژه‌ای را ایجاد کرده، تصمیمات و اقدامات در بخش‌های مختلف نیز باید به همان نسبت، فوق العاده و فوری باشد.

 

61585303.jpg (61 KB)

 

سعید دهقان وکیل پایه یک دادگستری و عضو کانون وکلای مرکز درباره انتقادات وارده به دستگاه قضایی درباره مرخصی به زندانیان در زمان کرونا بیان کرد: انتقاد وارده به دستگاه قضایی در این زمینه وارد نیست؛ زیرا مرخصی‌های اخیر از قضا شرط لازم بوده است. البته باید دید در قوانین و مقررات، در چه قالبی اختیار و مسئولیت و تکلیف بر عهده دستگاه قضایی و نیروی انتظامی و سایر ضابطان در این زمینه گذاشته شده است. آنچه مسلّم است این‌ است که فشار احتمالی بر ضابطان نباید مبنای تصمیمات قضایی در روند اجرای عدالت و تضمین سلامت بازداشتی ها یا محکومان باشد.

وی ادامه داد: به آنچه که مقامات قضایی در زمینه مرخصی زندانیان در زمان شیوع کرونا انجام دادند، نه تنها انتقاد وارد نیست، بلکه قوه قضاییه باید در مورد بازداشتی ها که به دلیل بلاتکلیفی شرایط بدتری نسبت به محکومان دارند، دقت نظر بیشتری می‌کرد، در صورتی که متاسفانه تا این لحظه توجهی به جمعیت کیفری بالای بازداشتی‌ها نشده است. البته اقدام دستگاه قضایی در اعطای مرخصی ها تا حدی خوب بوده است ولی کافی نیست؛ زیرا در حال حاضر که بحران ناشی از ویروس کرونا  وضعیت ویژه‌ای را ایجاد کرده، تصمیمات و اقدامات در بخش‌های مختلف نیز باید به همان نسبت، فوق العاده و فوری باشد.

دهقان اضافه کرد: آنچه در این مقطع، موجبات نگرانی بیشتر را فراهم ساخته است، وضع زندانیان در فضای محدود بازداشتگاه ها و زندان هاست که در شرایط بحرانی فعلی به نوعی فشار مضاعف بر آن‌ها قلمداد می شود؛ از این منظر، شاید بتوان علت ناآرامی ها در برخی زندان ها و نیز دغدغه جدی خانواده های زندانیان را بهتر درک کرد. اقدامات و بخشنامه‌های اخیر صادره از سوی قوه قضاییه، هر چند برای شرایط فوق العاده کنونی لازم است، اما قطعاً برای کاهش آلام و خسارات سهمگین ناشی از بیماری واگیردار کرونا، کافی نیست. بیماری کرونا، بحث جناحی یا مشکل یک حزب، گروه، تفکر یا حتی کشور خاصی نیست./ ایسنا