نمایندگان مجلس شورای اسلامی‌ در مصوبه ای مرکز وکلا و کانون وکلا را موظف کردند هرساله از طریق سازمان سنجش آموزش کشور نسبت به برگزاری آزمون کارشناسان رسمی و آزمون پروانه وکالت اقدام کنند.

نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) و ادامه بررسی طرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار، مواد 5 و 6 این طرح را تصویب کردند.

طبق ماده 5، عبارت براساس نیاز مناطق کشور از بند (الف) ماده (7) قانون کانون کارشناسی رسمی دادگستری مصوب 18 فروردین‌ماه 1381 حذف شده و دو تبصره به عنوان تبصره های (1) و (2) به این بند اضافه می‌شود:

تبصره 1- کانون کارشناسان رسمی دادگستری و مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده موظف است هرساله از طریق سازمان سنجش آموزش کشور نسبت به برگزاری آزمون کارشناسان رسمی اقدام کند. داوطلبانی که حداقل هفتاد درصد امتیاز میانگین نمرات یک درصد حائزان بالاترین امتیاز در هر رشته را کسب کنند، به عنوان پذیرفته شده، برای طی مراحل مقتضی به کانون کارشناسان رسمی دادگستری و مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده معرفی می‌شوند.

توزیع استانی پذیرفته‌شدگان بر اساس تقاضا یا امتیاز پذیرفته‌شدگان می‌باشد.

نظارت بر اجرای این تبصره بر عهده وزارت دادگستری است و وزارت مزبور مکلف است درصورت استنکاف کارشناسان رسمی دادگستری و مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده از برگزاری آزمون، راساً به برگزاری آن اقدام کند.
تبصره 2 - ‌برای مشمولین بند «چ» ماده (88) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، نصاب مذکور در تبصره (1) حداقل شصت درصد ‌است.

همچنین بر اساس ماده 6 ‌تبصره ماده (1) قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت مصوب 17 فروردین ماه 1376 اصلاح و یک تبصره به عنوان تبصره (2) به آن اضافه می‌شود.

در تبصره یک ماده 6 آمده است: ‌کانون وکلای دادگستری و مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده مکلفند هر سال از طریق سازمان سنجش آموزش کشور نسبت به برگزاری آزمون پروانه وکالت اقدام نمایند. داوطلبانی که حداقل 70 درصد امتیاز میانگین نمرات یک درصدحائزان بالاترین امتیاز را کسب کرده‌اند، قبول اعلام شده و جهت طی مراحل مقتضی به مرجع صدور مجوز مربوطه معرفی می‌گردند.

در ادامه ماده 6 تاکید شده است: نظارت بر اجرای این تبصره برعهده وزیر دادگستری است و وزارت مزبور مکلف است درصورت استنکاف کانون وکلای دادگستری و مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده از برگزاری آزمون، راساً به برگزاری آن اقدام کند.

همچنین در تبصره 2 ماده 6 ‌برای مشمولین بند «چ» ماده (88) قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، نصاب مذکور در تبصره (1) حداقل 60 درصد می‌باشد./ ایرنا