تصویبنامه هیئت وزیران راجع به اساسنامه پرورش افکار

تصویبنامه هیئت وزیران راجع به اساسنامه پرورش افکار
مصوب 1317,10,12

اساسنامه سازمان پرورش افکار که در جلسه دوازدهم دی ماه 1317 هیئت‌وزیران به تصویب رسیده است:

1ـ برای پرورش و راهنمائی افکار عمومی سازمان مخصوصی به نام (سازمان پرورش افکار) تأسیس می‌شود.

2ـ سازمان پرورش افکار دارای یک هیئت مرکزی در پایتخت و شعب در شهرستانها خواهد بود.

3ـ هیئت مرکزی تشکیل می‌شود از نمایندگان دانشگاه یک یا دو نفر از مدیران دبیرستانها ـ رئیس آموزش سالمندان ـ رئیس اداره پیشاهنگی ـ رئیس اداره راهنمای نامه‌نگاری.
اسامی این اشخاص را وزارت فرهنگ معین و به تصویب هیئت‌وزیران می‌رساند لدی‌الاقتضاء ممکن است اشخاص بصیر و مطلع دیگر به تصویب دولت به هیئت مرکزی ملحق شوند.

4ـ رئیس هیئت و رئیس دبیرخانه آن به تصویـب دولت معین خواهد شد.

5 ـ سازمان پرورش افکار برای انجام وظایف خود از وسائل ذیل استفاده خواهد کرد:
روزنامه‌ها ‌ـ رساله‌ها ـ کتب کلاسیک و کتب عام‌المنفعه و سخن‌رانی عمومی و نمایش و سینما ـ رادیو ـ موسیقی و سرودهای میهنی و امثال آن.

6 ـ هیئت مرکزی دارای کمیسیون‌های فرعی برای امور ذیل خواهد بود:
کمیسیون مطبوعات ـ کمیسیون کتب کلاسیک ـ کمیسیون سخن‌رانی کمیسیون نمایشها ـ کمیسیون رادیو ـ کمیسیون موسیقی.
رؤساء این کمیسیونهای به پیشنهـاد وزارت فرهنگ از طرف دولت انتخاب می‌شوند اعضاء کمیسیونها با جلب نظر رئیس از طرف هیئت مرکزی تعیین می‌شوند.

7 ـ وزارت فرهنگ در مرکز و شهرستانها آموزشگاهی فوراً تأسیس می‌کند که کلیه آموزگاران و دبیران در آن شرکت کرده ترتیب و اسلوب پرورش افکار دانش‌آموزان و سالمندان را فراخواهد گرفت.

8 ـ در شورای دانشگاه طرحی تهیه خواهد شد که مطابق آن هر یک از دانشکده‌ها مأمور می‌شوند تعلیمات لازم در شورای دانشکده برای پرورش افکار دانشجویان به استادان دانشکده بدهند.

9 ـ وزارت فرهنگ طرح اساسنامه تهیه و به تصویب دولت خواهد رساند که مطابق آن برای بهترین نویسنده مطبوعات ـ بهترین مؤلف ـ بهترین سخن‌ران ـ بهترین سرودساز ـ بهترین تأترنویس جوائزی برقرار شود.
همه ساله هیئت ممیزه برندگان این جوائز را تعیین و جوائز با تشریفات مخصوصی اعطاء می‌شود.

10ـ رؤساء فرهنگ شهرستانها به مرکز احضار می‌شوند برای گرفتن تعلیمات مخصوص که هر یک در حوزه اداری خود با مشارکت فرماندار سازمان پرورش افکار را تشکیل داده و اداره نمایند.

11ـ کمیسیون رادیو مأمور است برنامه جامعی تنظیم و به تصویب دولت برساند که به ترتیب منظمی اخبار و نطق‌ها و موسیقی و غیره برای پرورش افکار عمومی بوسیله رادیو بخش شود.
در مراکز کشور بلندگوهائی در امکنه عمومی برای شنیدن رادیو نصب خواهد شد.
کمیسیون رادیو باید فوراً شروع بکار نماید تا هنگام دائرشدن دستگاه رادیو در تهران برنامه شش ماهه آن قبلاً آماده باشد.

12 ـ کمیسیون کتب کلاسیک مأمور است در کتب درسی دبستانها و دبیرستانها اصلاحات سودمند به عمل آورده افکار میهن دوستی و شاه‌پرستی را در مندرجات آنها به وجه مؤثری بپروراند.

13ـ کمیسیون مطبوعات مکلف است در سبک نامه‌نگاری اصلاحات اساسی به عمل آورده زمینه‌های مفیدی برای نشر مقالات مؤثر تصاویر جالب تهیه کرده و اهتمام نماید که عده کافی نویسنده ترتیب و آماده شود و وسائل طبع از حیث مرغوبیت کاغذ و چاپ فراهم گردد.

14 ـ کمیسیون سخنرانی دستور مجالس سخنرانی که در مرکز و شهرستانها برپا می‌شود تهیه کرده و مراقبت خواهد نمود که عده کافی سخنران فراهم شده و خطابه‌ها در زمینه واحدی برای پرورش افکار عمومی ایراد شود.

15 ـ کمیسیون موسیقی مأمور است در اصلاح موسیقی کشور به وسیله ترویج موسیقی علمی اهتمام نماید که با ایجاد آهنگ‌های مهیج و سرودهای میهنی و نواهای فرح‌انگیز روح‌نشاط و کار و کوشش را در مردم تقویت کند.

16 ـ برای پرورش افکار خدمتگزاران دولت در هر وزارتخانه وسائل و مجالس سخنرانی و آموزشگاههای مخصوصی تأسیس و دائر خواهد شد.