‌آیین‌نامه اجرایی ماده (8) قانون اجازه وصول مالیات غیرمستقیم از برخی کالاها و خدمات-مصوب 1374


‌هیأت وزیران در جلسه مورخ 12/2/1380 بنا به پیشنهاد شماره 7186/675-5/30 وزارت امور اقتصادی و دارایی و به استناد تبصره (4) ماده (8)‌قانون اجازه وصول مالیات غیرمستقیم از برخی کالاها و خدمات - مصوب 1374 - آیین نامه اجرایی ماده (8) قانون یاد شده را به شرح زیر تصویب‌نمود:

آیین‌نامه اجرایی ماده (8) قانون اجازه وصول مالیات غیرمستقیم از برخی کالاها و خدمات - مصوب 1374

ماده 1- خروج الکل ساخت داخل از کارخانجات تولید کننده و ترخیص الکلهای وارداتی از گمرکات کشور قبل از پرداخت مالیات موضوع ماده (8)‌قانون یاد شده به وزارت امور اقتصادی و دارایی ممنوع است.

تبصره - صادرات الکل ساخت داخل در مدت اجرای قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران موضوع بند (ب)‌ماده (113) قانون یاد شده از پرداخت مالیات و ممنوعیت مذکور در این ماده مستثنا است.

ماده 2- مدیران کارخانجات و شرکت‌های تولید کننده الکل مکلفند قبل از خروج و یا تحویل الکل به خریداران، مالیات متعلق را براساس حواله‌های‌صادر شده از طرف وزارتخانه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، صنایع و معادن و سایر مراجع ذی‌صلاح به وزارت امور اقتصادی و دارایی (‌اداره‌کل مالیاتهای غیرمستقیم در تهران و ادارات امور اقتصادی و دارایی در شهرستانها) پرداخت نمایند.

ماده 3- گمرک ایران مکلف است قبل از صدور پروانه گمرکی (‌پروانه ترخیص) انواع الکل وارداتی، مالیات متعلق را با توجه به نوع، میزان و درجه الکل‌دریافت و ظرف مدت یک ماه، ضمن ارسال تصویر پروانه گمرکی به وزارت امور اقتصادی و دارایی (‌در تهران به اداره کل مالیاتهای غیرمستقیم و در‌شهرستانها به ادارات امور اقتصادی و دارایی محل مربوط) به حساب تعیین شده توسط وزارت یاد شده واریز نماید.

ماده 4- عرضه کنندگان الکل مکلفند برچسبی که حاوی نوع، مقدار و درجه الکل و نام و نشان خود باشد بر روی ظروف محتوی الکل الصاق نمایند.

ماده 5- وزارتخانه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، صنایع و معادن و سایر مراجع ذیصلاح مکلفند در متن حواله‌های صادر شده نوع و میزان‌الکل را درج کنند و چنانچه الکل درخواستی به عنوان ماده اولیه یا واسطه‌ای مورد مصرف باشد، این موضوع را نیز قید نمایند.

ماده 6- وزارت امور اقتصادی و دارایی می‌تواند با اعزام کارشناسی نسبت به کنترل تولید، فروش، تعیین و تغییر درجه الکل و نظایر آن اقدام و همچنین‌دفاتر، اسناد و مدارک تولیدکنندگان و واردکنندگان را مورد رسیدگی قرار دهد و در صورت احراز مابه‌التفاوت مالیات ناشی از عدم ارایه اسناد و مدارک و‌اطلاعات صحیح هنگام پرداخت مالیات و یا عرضه و فروش الکل بدون پرداخت مالیات، مابه التفاوت حاصل را قاچاق محسوب و با متخلفان برابر‌قانون نحوه اعمال تعزیرات حکومتی راجع به قاچاق کالا و ارز - مصوب 1374 - مجمع تشخیص مصلحت نظام رفتار نماید.

تبصره - مدیران و مسؤولان شرکتها و کارخانجات تولید الکل و وارد کنندگان موضوع این آیین نامه مکلفند همکاری لازم را جهت رسیدگی کارشناسان‌اعزامی به عمل آورند.

ماده 7- وزارت صنایع و معادن مکلف است پس از صدور پروانه بهره برداری برای واحدهای تولیدکننده الکل مراتب را به وزارت امور اقتصادی و‌دارایی اعلام نماید.

ماده 8- کشف انواع الکل مالیات پرداخت نشده و حمل الکل فاقد پروانه مخصوص حمل، قاچاق محسوب و با متخلفان برابر قانون نحوه اعمال‌تعزیرات حکومتی راجع به قاچاق کالا و ارز - مصوب 1374 - مجمع تشخیص مصلحت نظام حسب مورد رفتار خواهد شد.

ماده 9- دستورالعملهای اجرایی این آیین نامه توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی تنظیم و ابلاغ می‌گردد.

معاون اول رییس جمهور - حسن حبیبی