به گزارش روز یکشنبه ایرنا از ستاد دیه کشور، علی مهربان با اعلام این خبر افزود: برطرف کردن مشکل زندانیان چند هزار نفری مهریه اگرچه تا حدود زیادی به اهرم قانونی و اصلاح معیار درست‌تر در رفع جنبه کیفری از این دست پرونده‌ها نیاز دارد اما بیش از آن، نیازمند فرهنگ‌سازی بیشتر در میان خانواده‌هایی است که برای تعیین مهریه‌ها نامعقول و نسنجیده عمل می‌کنند.

 

 

mahrie.jpg (31 KB)

 

 

وی ادامه داد: البته با رویکرد رئیس قوه قضائیه قرار است پرونده زندانیان ناتوان از پرداخت مهریه مورد بررسی دوباره قرار گیرد که این اتفاق مبارک می‌تواند به کاهش شمار زندانیان منجر شود.

مهربان گفت: برخلاف سبقه مذهبی و سابقه تاریخی مردم ایران زمین هنوز برخی از خانواده‌ها در زمان ازدواج مهریه‌های بالا تعیین می‌کنند و با پیروی از یک ضرب‌المثل غیرواقعی که «مهریه را کی داده کی گرفته» هم خودشان و هم دختران و پسران‌شان را گرفتار مشکلات متعددی می‌کنند.

وی اضافه کرد: آنها جوانان خود را بدون توجه به موضوع عندالمطالبه بودن مهریه در زمان تقاضای زوجه یا طلاق بدهکار سکه‌هایی می‌کنند که دامادها از پرداخت حتی پنج سکه بهار آزادی عاجز هستند و سکه‌هایی که نام آزادی بر روی آن‌ها سوار است موجبات سلب آزادی آن‌ها می‌شود.