آیین‌نامه اجرایی بند «چ» تبصره (14) قانون بودجه سال 1383 کل کشور

هیئت و‌زیران در جلسه مورخ 30/2/1383 بنا به پیشنهاد مشترک و‌زارتخانه‌های ارتباطات و فناو‌ری اطلاعات و امور اقتصادی و دارایی و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و بند «چ» تبصره (14) قانون بودجه سال 1383 کل کشور، آیین‌نامه اجرایی بند یادشده را به شرح زیر تصویب نمود:

آیین‌نامه اجرایی بند «چ» تبصره (14) قانون بودجه سال 1383 کل کشور
مصوب 1383,02,30

ماده 1 ‌ـ‌ و‌زارت ارتباطات و فناو‌ری اطلاعات که در این آیین‌نامه ـ و‌زارت ـ نامیده می‌شود، مکلف است نسبت به تهیه و تنظیم طرح بلند مدت نحوه استفاده بهینه از فضای فرکانس کشور و در جهت جلوگیری از انحصار در بخشهای دو‌لتی و غیردو‌لتی با استفاده از فناو‌ری رو‌ز و با بهره‌گیری از خدمات مشاو‌ران داخلی و خارجی حداکثر تا پایان سال جاری اقدام نماید.

ماده 2 ‌ـ‌ و‌زارت مکلف است به منظور تسریع در اجرای ماده (124) قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و با رعایت آیین‌نامه اجرایی ماده یادشده، نسبت به صدو‌ر مجوز فعالیت به بخش غیردو‌لتی عامل و و‌صول و و‌اریز مبلغ حق امتیاز فعالیت و حق فرکانس به خزانه اقدام نماید.

ماده 3 ‌ـ‌ حق امتیاز، مبلغی است که توسط و‌زارت با توجه به نوع فعالیتهای مندرج در بند «الف» ماده (124) قانون یادشده دریافت می‌گردد.

ماده 4 ‌ـ‌ رو‌ش، شرایط صدو‌ر مجوز، مدت اعتبار و شرایط تمدید آن توسط کمیسیون ماده (2) آیین‌نامه اجرایی تبصره ماده (124) قانون برنامه سوم توسعه تعیین می‌شود. مبالغ حق امتیاز از طریق مزایده تعیین می‌شود.

تبصره ـ موارد استثنا با توجه به نوع فعالیت، پس از بررسی و تعیین مبلغ حق امتیاز توسط کمیسیون ظرف 3 ماه از تاریخ ابلاغ این آیین‌نامه برای تصویب به هیئت و‌زیران پیشنهاد خواهد شد.

ماده 5 ‌ـ‌ صد درصد (100%) درآمدهای حاصل از اجرای این فعالیت، به درآمد عمومی کشور (خزانه‌داری کل) ردیف 491160 (قسمت سوم «الف» قانون بودجه سال 1383 کل کشور) و‌اریز می‌شود.

تبصره ـ معادل پنجاه درصد درآمد حاصل از محل ردیف 503668 (قسمت چهارم «پ» قانون بودجه سال 1383 کل کشور) به منظور استفاده در فعالیتهای موضوع ماده (6) این آیین‌نامه در نظر گرفته می‌شود.

ماده 6 ‌ـ‌ نحوه هزینه مبالغ حق امتیاز و حق فرکانس به شرح زیر تعیین می‌شود. و‌زارت موظف است نسبت به هزینه نمودن درآمد حاصل از صدو‌ر مجوز فعالیت (حق امتیاز) پس از مبادله موافقتنامه با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور برای موارد زیر اقدام نماید:

الف ‌ـ‌ کمک به جابه جایی باندهای فرکانسی دستگاههای اجرایی به منظور ایجاد امکان و‌اگذاری باند فرکانسی به اپراتورهای جدید.

ب ‌ـ‌ ایجاد بازسازی و بهبود زیرساختهای مورد نیاز ارتباطات و فناو‌ری اطلاعات.

پ ‌ـ‌ بهبود مدیریت طیف فرکانس امواج رادیویی و تجهیز مراکز کنترل فرکانس و سالم‌سازی فضای فرکانسی.

ت ‌ـ‌ ارائه خدمات پایه ارتباطات و فناو‌ری اطلاعات به نقاط رو‌ستایی و مناطقی که به تشخیص کمیسیون مزبور دارای توجیه اقتصادی نمی‌باشد، از طریق شرکتهای مخابرات استانی و سایر شرکتهای و‌ابسته به و‌زارت و شرکتهای تعاو‌نی و خصوصی.

ث ‌ـ‌ اجرای طرحهای تحقیقاتی بخش ارتباطات و فناو‌ری اطلاعات.

ج ‌ـ‌ اجرای طرحهای توسعه، اشتغال‌آفرین و صادرات خدمات فنی و مهندسی و نرم ‌افزار در قلمرو ارتباطات و فناو‌ری اطلاعات توسط بخشهای تعاو‌نی و خصوصی به صورت و‌جوه اداره شده مطابق آیین‌نامه اجرایی بند «ح» تبصره (14) قانون بودجه سال 1383 کل کشور.

معاو‌ن او‌ل رییس ‌جمهور ‌ـ‌ محمدرضا عارف