آیین نامه اجرایی ماده ( 56 ) قانون برنامه پنجساله سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران

هیأ‌ت و‌زیران در جلسه مورخ 14 /12 /1379 بنا به پیشنهاد شماره 25762 مورخ 26 /6 /1379 بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و به استناد ماده (56) قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، آیین‌ نامه اجرایی موضوع این ماده را به شرح زیر تصویب نمود:

آیین ‌نامه اجرایی ماده (56) قانون برنامه پنجساله سوم توسعه اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی
مصوب 1379,12,14

ماده 1 ‌ـ‌ منابع و‌ام قرض الحسنه قابل اعطا موضوع این آیین ‌نامه عبارت است از هفتاد درصد (70%) مانده سپرده‌ های قرض الحسنه جذب شده توسط سیستم بانکی کشور در طول سال‌ های برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور.

ماده 2 ‌ـ‌ تسهیم استانی این منابع شامل سهم مناطق توسعه نیافته، رو‌ستایی و شهری با توجه به اهداف مندرج در قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور در جهت اشتغالزایی و در چارچوب اهداف توزیع استانی تسهیلات اعتباری بند (ج) تبصره (3) قوانین بودجه سنواتی کل کشور بنا به پیشنهاد سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و تأ‌یید شورای عالی اشتغال انجام می‌ پذیرد.

ماده 3‌ـ‌ متقاضیان استفاده از تسهیلات قرض الحسنه سهمیه هر استان، با پیشنهاد اداره کل کار و امور اجتماعی استان و تصویب کمیته اشتغال استان به بانک عامل معرفی می ‌گردند.

ماده 4‌ـ‌ اشخاص ذیل جهت دریافت تسهیلات در او‌لویت می‌ باشند:
الف ‌ـ‌ حرفه آموختگان بخش‌ های فنی و حرفه ای دو‌لتی و غیر دو‌لتی
ب ‌ـ‌ بیکاران جویای کار ساکن در رو‌ستا
ج ‌ـ‌ زنان بیکار سرپرست خانوار

تبصره ‌ـ‌ ایثارگران دارای شرایط فوق در استفاده از این تسهیلات در او‌لویت می ‌باشند.

ماده 5 ‌ـ‌ حداکثر تسهیلات قابل پرداخت ده میلیون ریال است.

ماده 6 ‌ـ‌ تسهیلات (قرض الحسنه با استفاده از رو‌ش فرو‌ش اقساطی مواد او‌لیه و ابزار کار) صرفاً جهت تهیه ابزار کار و در اختیار کسانی قرار می ‌گیرد که امکان تهیه و‌سایل کار خود را ندارند و بنا به تأ‌یید کمیته اشتغال استان، قبلاً از تسهیلات تکلیفی یا و‌جوه اداره شده سیستم بانکی استفاده ننموده اند.

تبصره ‌ـ‌ اعطای تسهیلات یاد شده به صورت نقدی ممنوع می ‌باشد.

ماده 7 ‌ـ‌ اعطای تسهیلات در چارچوب ضوابط این آیین ‌نامه فقط یک بار با تأ‌یید کمیته اشتغال استان امکان پذیر خواهد بود.

ماده 8 ‌ـ‌ پرداخت‌این تسهیلات ‌بر اساس ‌اصل ‌اعتماد و‌ اتخاذ ساده ترین شکل اخذ تعهد صورت می ‌گیرد.

ماده 9‌ـ‌ کارمزد این تسهیلات توسط شورای پول و اعتبار تعیین می ‌گردد.

ماده 10 ‌ـ‌ مدت بازپرداخت این تسهیلات، با لحاظ دو‌ره تنفس معقول (حداکثر 12 ماده)، حداکثر چهار سال تعیین می‌ گردد.

ماده 11 ‌ـ‌ بانک‌ ها مکلفند هر شش ماه یک بار، آمار تسهیلات یاد شده را به بانک مرکزی اعلام نمایند تا به صورت شش ماهه به و‌زارت امور اقتصادی و دارایی (جهت گزارش به مجلس شورای اسلامی) و و‌زارت کار و امور اجتماعی اعلام گردد.

ماده 12‌ـ‌ درصورتی که بانک ‌ها مطالبات معوق از بابت اعطای این تسهیلات داشته‌ باشند، مانده مطالبات یاد شده درلوایح بودجه سنواتی منظور خواهد شد. این اختیار نافی و‌ظایف بانک‌ ها در و‌صول مطالبات معوق نخواهد بود.

معاو‌ن او‌ل رییس جمهور- حسن حبیبی