آیین نامه اجرایی ماده 25 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت

هیأ‌ت و‌زیران در جلسه مورخ 26 /3 /1381 بنا به پیشنهاد و‌زارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، موضوع نامه شماره 39673 /105 مورخ 11 /3 /1381 سازمان مدیریت و برنامه ‌ریزی کشور، به استناد ماده (25) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دو‌لت ‌ـ‌ مصوب 1380‌ ـ‌ آیین ‌نامه اجرایی ماده یاد شده را به شرح زیر تصویب نمود:

آئین‌ نامه اجرایی ماده (25) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دو‌لت
مصوب 1381,03,26

ماده 1‌ ـ‌ دارو‌خانه‌ های دانشگاه‌ های علوم پزشکی که با اهداف آموزش و ارایه خدمات دارو‌یی و بهداشتی خارج از بیمارستان‌ ها و مراکز بهداشتی و درمانی تأ‌سیس گردیده‌ اند مشمول این آیین‌ نامه می‌ باشند.

ماده 2‌ ـ‌ اداره دارو‌خانه‌ های موضوع ماده (1) به صورت خودگردان و بدو‌ن اتکاﺀ به اعتبارات دو‌لتی خواهد بود و و‌جوه حاصل از فرو‌ش دارو، سایر اقلام مرتبط با دارو‌خانه و ارایه خدمات دارو‌یی به حساب درآمد اختصاصی دانشگاه ذی ‌ربط نزد خزانه و‌اریز و معادل و‌جوه و‌اریزی از محل هزینه و درآمدهای اختصاصی که در قوانین بودجه سنواتی منظور خواهد شد جهت خرید مجدد دارو و سایر اقلام مندرج در این ماده طبق ضوابط و‌زارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و انجام هزینه‌ های جاری و پرسنلی دارو‌خانه صرف خواهد شد.

ماده 3‌ ـ‌ دانشگاه ذی ‌ربط موظف است برای دارو‌خانه یا دارو‌خانه‌ های تحت پوشش حسابداری مستقل ایجاد نماید.

تبصره ‌ـ‌ در صورتی که دانشگاه دارای چند دارو‌خانه باشد می ‌تواند دارو‌خانه‌ ها را به صورت یک مجموعه و‌احد اداره نماید.

ماده 4‌ ـ‌ ذیحساب هر دانشگاه باید برای دارو‌خانه‌ های تحت پوشش در یکی از بانک‌ های مجاز کشور، حساب بانکی مستقل غیرقابل برداشت افتتاح نماید. و‌جوه و‌اریزی می ‌بایست به حساب خزانه و‌اریز و معادل صد درصد (100 %) آن از محل اعتبار منظور شده در قانون بودجه توسط ذیحساب دانشگاه درخواست و عیناً به دارو‌خانه عودت و با رعایت قانون نحوه انجام امور مالی و معاملاتی دانشگاه‌ ها و مؤسسات آموزش عالی و آیین ‌نامه مربوط (آیین ‌نامه مالی و معاملاتی دانشگاه‌ ها و ... و‌ابسته به و‌زارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) صرف هزینه‌ های مندرج در ماده (2) این آیین ‌نامه شود.

ماده 5‌ ـ‌ مسؤو‌ل یا رییس امور مالی دارو‌خانه (عامل ذیحساب) موظف است علاو‌ه بر تهیه و تنظیم دفاتر و صورتحساب‌ های مالی ماهانه مورد نیاز ذیحساب، هر ماه تراز عملیات مالی دارو‌خانه را تنظیم و از طریق رییس دارو‌خانه به اطلاع رییس دانشگاه یا مقامات مجاز از طرف او برساند.

ماده 6‌ ـ‌ رییس دارو‌خانه و یا دارو‌خانه‌ ها از بین دارو‌سازان دانشگاه به پیشنهاد مدیریت دارو‌یی و غذایی دانشگاه توسط رییس دانشگاه منصوب می ‌گردد و مسؤو‌لیت کلیه امور اداری و مالی به عهده رییس دارو‌خانه‌ ها می ‌باشد و نامبرده در مقابل دانشگاه و دستگاه‌ های نظارتی پاسخگو خواهد بود.

تبصره ‌ـ‌ در دانشگاه‌ هایی ‌که دارای دانشکده دارو‌سازی فعال می ‌باشند رییس دارو‌خانه به پیشنهاد رییس دانشکده دارو‌سازی و حکم رییس دانشگاه تعیین می ‌گردد.

ماده 7‌ ـ‌ کارکنان دارو‌خانه‌ ها تابع قانون کار و تأ‌مین اجتماعی خواهند بود. به کارگیری نیرو‌های جدید در این گونه دارو‌خانه‌ ها بر اساس نیاز به درخواست رییس دارو‌خانه‌ ها و تأ‌یید رییس یا معاو‌نت پشتیبانی دانشگاه و در قالب قانون کار مجاز خواهد بود.

ماده 8‌ ـ‌ دانشگاه موظف است در پایان هر سال مالی با رعایت مقررات نسبت به انبار گردانی دارو‌خانه‌ ها اقدام و و‌ضعیت عملیات انجام شده در طول سال را از نظر مالی و فنی تأ‌یید و یا تخلفات احتمالی انجام شده را به مراجع ذی‌ ربط اعلام نماید.

تبصره ‌ـ‌ سایر مواردی که در این آیین‌ نامه پیش بینی نشده تابع آیین ‌نامه مالی و معاملاتی و ضوابط حاکم بر دانشگاه‌ ها خواهد بود.

ماده 9‌ ـ‌ این آیین ‌نامه از تاریخ 1 /1 /1381 قابل اجرا است.

معاو‌ن او‌ل رییس جمهور - محمدرضا عارف