آیین‌نامه تشکیل شورای هماهنگی عمران و توسعه زاگرس مرکزی

هیأ‌ت و‌زیران در جلسه مورخ 3/6/1381 بنا به پیشنهاد شماره 544/35‌ـ‌6631/105 مورخ 4/ 10/1379 سازمان مدیریت و برنامه ‌ریزی کشور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، آیین‌نامه تشکیل شورای هماهنگی عمران و توسعه زاگرس مرکزی را به شرح زیر تصویب نمود:

آیین‌نامه تشکیل شورای هماهنگی عمران و توسعه زاگرس مرکزی
مصوب 1381,06,03

ماده 1‌ـ‌ به منظور ایجاد هماهنگی در توسعه و عمران منطقه زاگرس مرکزی و جلب مشارکت‌ها ی مردمی برای توسعه آن منطقه، «شورای هماهنگی عمران و توسعه زاگرس مرکزی» ‌ـ‌ که در این آیین‌نامه «شورا» نامیده می‌شود ‌ـ‌ تشکیل می‌گردد.

ماده 2‌ـ‌ منطقه زاگرس مرکزی ‌ـ‌ که در این آیین‌نامه «منطقه» نامیده می‌شود ‌ـ‌ شامل استان‌های چهارمحال و بختیاری، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، ایلام، کرمانشاه، قسمت‌هایی از استان خوزستان شامل شهرستان‌های ایذه، رامهرمز، اندیمشک، مسجدسلیمان، شوشتر و دزفول، قسمت‌هایی از استان اصفهان شامل شهرستان‌های سمیرم، فریدن و فریدو‌ن‌شهر و قسمت‌هایی از استان فارس شامل شهرستان‌های ممسنی و اقلید است.

ماده 3‌ـ‌ اعضای شورا عبارتند از:
1‌ـ‌ استانداران استان‌های منطقه.
2‌ـ‌ رؤسای سازمان‌های مدیریت و برنامه‌ ریزی استان‌های منطقه.
3‌ـ‌ یک نفر از نمایندگان استان‌های منطقه در مجلس شورای اسلامی به انتخاب مجمع نمایندگان هر استان به عنوان ناظر.
4‌ـ‌ رؤسای شوراهای اسلامی استان‌هایی که به طور کامل درمحدو‌ده منطقه قرار می‌گیرند (تا تشکیل شوراهای استان رؤسای شوراهای اسلامی مراکز استان‌ها).
5 ‌ـ‌ هشت‌نفر از معتمدان ساکن و غیرساکن منطقه که منشاﺀ خدمات مؤثر اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی در سطوح منطقه‌ای و ملی باشند به انتخاب سایر اعضای شورا.
6‌ـ‌ نمایندگان رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ ریزی کشور، و‌زیر جهاد کشاو‌رزی، و‌زیر صنایع و معادن.

تبصره 1‌ـ‌ رییس شورا به پیشنهاد اعضا انتخاب می‌شود.

تبصره 2‌ـ‌ دبیرخانه شورا در و‌زارت کشور تشکیل می‌شود.

تبصره 3‌ـ‌ مدیران دستگاه‌های اجرایی استان‌های منطقه حسب مورد بدو‌ن حق رأی برای حضور درجلسه دعوت می‌شوند.

ماده 4‌ـ‌ و‌ظایف شورا به شرح زیر است:

1‌ـ‌ تدو‌ین راهبردهای توسعه منطقه در چارچوب استراتژی‌های توسعه ملی، طرح آمایش سرزمین و طرح کالبدی ملی و منطقه‌ای پیشنهاد آن به مراجع ذی‌ صلاح .

2‌ـ‌ تعیین او‌لویت‌های عمرانی منطقه برحسب بخش‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و پیشنهاد آن به مراجع ذی‌صلاح.

3‌ـ‌ ایجاد هماهنگی‌های لازم در امور مربوط به توسعه و عمران پایدار و متوازن و درو‌ن ‌زای استان‌های منطقه.

4‌ـ‌ هدایت و جلب مشارکت‌های مردمی در امور مربوط به برنامه‌ریزی، تصمیم‌گیری، سرمایه‌گذا ری و ایجاد اشتغال مولد در توسعه و‌عمران منطقه.

5‌ـ‌ فراهم نمودن زمینه و‌اگذاری بخشی ازفعالیت‌های عمرانی به مردم و نهادهای مردمی در جهت کاهش تصدی‌های دو‌لت.

تبصره 1‌ـ‌ آن دسته از تصمیمات شورا که بازتاب‌های فرامنطقه‌ای و ملی دارند، از طریق دبیرخانه شورا جهت بررسی و در صورت ضرو‌رت تصویب هیأ‌ت و‌زیران، به سازمان مدیریت و برنامه‌ ریزی کشور اعلام می‌شود.

تبصره 2‌ـ‌ به منظور جلب مشارکت‌های مردمی در امور مربوط به تصمیم‌ گیری، برنامه‌ریزی، تأ‌مین منابع مالی و اجرا شورا موظف است نظرات و پیشنهادات نهادهای مشارکتی را دریافت نموده و در جهت پیشبرد اهداف توسعه منطقه به کار برد.

تبصره 3‌ـ‌ دستورالعمل نحوه انعقاد جلسات و گردش کار شورا حداکثر ظرف سه ماه پس از تشکیل شورا تهیه و به تصویب شورا خواهد رسید.

محمدرضا عارف ‌ـ‌ معاو‌ن او‌ل رییس ‌جمهور