آیین نامه اجرایی بند (ت) ماده (64) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران

هیئت وزیران در جلسه ۶ /۸ /۱۳۹۷ به پیشنهاد وزارت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان برنامه و بودجه کشور و به استناد بند (ت) ماده (۶۴) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران – مصوب ۱۳۹۵ – آیین نامه اجرایی بند یاد شده را به شرح زیر تصویب کرد:

آیین نامه اجرایی بند (ت) ماده (۶۴) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران
مصوب 1397,08,06

ماده ۱ – در این آیین نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح به کار می روند:

الف – شورا: شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری.

ب – دبیرخانه: دبیرخانه شورا.

پ – سمات: سامانه ملی مدیریت اطلاعاتی تحقیقاتی.

ت – دستگاه اجرایی: دستگاه های اجرایی موضوع ماده (1) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران – مصوب 1395 -.

ث – طرح: طرح (پروژه) پژوهشی، مطالعاتی یا فناورانه که از محل منابع عمومی یا سایر منابع تأمین اعتبار می شود.

ج – پایان نامه و رساله: پژوهشی که توسط داوطلبان کسب مدارج علمی از طریق فرایندهای تعریف شده توسط وزارتخانه های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و علوم، تحقیقات و فناوری به انجام می رسد.

چ – سازمان: سازمان برنامه و بودجه کشور

ماده ۲ – دبیرخانه موظف است با استفاده از امکانات و ظرفیت های موجود، ظرف شش ماه از تاریخ ابلاغ این آیین نامه، سمات را با رعایت الزامات فنی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در محیط شبکه (وب)، بازطراحی، ارتقاء و راه اندازی و سپس آن را نگهداری، روزآوری و پشتیبانی کند. اعتبارات مورد نیاز در بودجه سالانه دبیرخانه پیش بینی می شود.

تبصره - دستگاه اجرایی موظف است اطلاعات موبوط به طرح ها را بعد از آماده سازی سمات، در آن ثبت کند.

ماده ۳ – رییس یا بالاترین مقام مجاز دستگاه اجرایی، مسئولیت ثبت و درستی اطلاعات بارگزاری شده در سمات را بر عهده دارد و مکلف است یک نفر را به عنوان رابط سمات به دبیرخانه معرفی کند.

ماده ۴ – ثبت طرح ها در سمات به صورت زیر انجام می شود:

الف – دستگاه اجرایی اطلاعات صحیح کتاب شناختی و چکیده پیشنهاده (پروپوزال) هر طرح را پس از تصویب و پیش از انعقاد قرارداد، به شیوه ای که دبیرخانه تعیین می کند، در سمات ثبت و شناسه (کد) رهگیری را ظرف یک هفته به صورت برخط دریافت و پس از آن نسبت به انعقاد قرارداد اقدام می کند. در صورت عدم رعایت شیوه نامه در ثبت اطلاعات، دبیرخانه حداکثر ظرف سه روز موارد را به دستگاع اجرایی ذی ربط منعکس می کند.

ب – دستگاه اجرایی موظف است پس از تأیید گزارش نهایی و پیش از تسویه حساب طرح دارای شناسه (کد) رهگیری، آخرین اطلاعات کتاب شناختی و چکیده گزارش نهایی آن را در سمات بارگزاری و ظرف یک هفته به صورت برخط گواهی ثبت پایان طرح را از سمات دریافت کند.

پ – استفاده از هرگونه اعتبارات مصوب و سایر منابع مالی مربوط به دستگاه های اجرایی جهت پرداخت به طرح های یاد شده منوط به رعایت قوانین و مقررات مربوط و مفاد این آیین نامه است.

ماده ۵ – دبیرخانه مکلف است مجموعه اطلاعات طرح شامل اطلاعات کتاب شناختی و چکیده مندرج در سمات را به صورت رایگان با امکان جستجو و گزارش گیری در دسترس عموم قرار دهد. هرگونه استفاده از اطلاعات طرح های پژوهشی یا فناوری که در سمات منتشر می شود، در چهارچوب قانون حمایت از حقوق مؤلفان و مصنفان و هنرمندان – مصوب ۱۳۴۸ – و اصلاحات بعدی آن و سایر قوانین و مقررات مربوط امکان پذیر است.

تبصره - دستگاه های اجرایی می توانند گزارش کامل طرح ها را با رعایت قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات – مصوب 1388 – در اختیار متقاضیان قرار دهند.

ماده 6 – دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی موظفند از طریق پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایران داک) فهرست و اطلاعات کتاب شناختی و چکیده پایان نامه ها و رساله های موضوع این آیین نامه را در سمات قرار دهند.

ماده ۷ – نحوه عمل در خصوص اطلاعات و داده های دارای موضوعات امنیتی، دفاعی و دارای طبقه بندی موضوع قانون مجازات انتشار و افشای اسناد محرمانه و سری دولتی – مصوب ۱۳۵۳ – و آیین نامه اجرایی آن، طبق آیین نامه اجرایی موضوع تبصره بند (ت) ماده (۶۴) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.

ماده ۸ – دبیرخانه موظف است تا پایان شهریورماه هر سال، گزارش عملکرد سال گذشته سمات را در خصوص اجرای این آیین نامه تهیه و به سازمان و شورا گزارش کند.

ماده ۹ – مسئولیت نظارت بر اجرای این آیین نامه بر عهده دبیرخانه است.

اسحاق جهانگیری
معاون اول رییس جمهور