معاون اول قوه قضاییه اظهار داشت: اگر وکیل کافی است چرا حق الزحمه برخی وکلا بالا است؟ چرا وقتی وکلای جوان هستند که الان می‌توانند به میزان کمتر حق الزحمه وکالت بگیرند، از آنها استفاده نکنیم و الزاما رانتی برای عده‌ای ایجاد کنیم؟

 

519912_474.jpg (64 KB)

 

غلامحسین محسنی اژه‌ای معاون اول قوه قضاییه با حضور در برنامه بدون توقف از شبکه سه سیما بیان کرد: مردم یا باید وکیل داشته باشند یا اطلاعات حقوقی؛ فلذا برای این کار گفتیم چند تا وکیل در کشور داریم؟ آیا اگر وکیل کمتر داشته باشیم، مردم دسترسی آسان‌تر پیدا می‌کنند یا وکیل به تعداد مورد نیاز داشته باشیم؟ خب طبیعتا وقتی وکلا بیشتر باشند، دسترسی مردم نیز آسان‌تر است.
وی ادامه داد: تعدادی حقوقدان هستند و آمادگی دارند که امتحان دهند و برای خدمت رسانی به مردم به میدان بیایند. در سنوات گذشته در این حجم وکیل نداشتیم و پارسال اجازه آزمون به مرکز مشاوران دادیم و تعدادی وکیل اخذ شد.

معاون اول قوه قضاییه افزود: قوه قضاییه احساسش این بود کانون وکلا همیشه می‌گوید نه و همین مقدار وکیل کفایت می‌کند و همین تعداد هم بیکار هستند ولی ما احساسمان این بود، اگر وکیل کافی است چرا حق الزحمه برخی وکلا بالا است و گفتیم این احساس کافی نیست و به این نتیجه رسیدیم که هنوز جا داریم که تحصیل کرده ‌های جدید وکلا را زیادتر کنیم.

محسنی اژه‌ای اضافه کرد: یک سری از امتیازاتی که به برخی از قضات داده شده بود، مثلا قاضی بازنشسته یا منفک  نیاز به آزمون وکالت نداشت و بلافاصله با مراجعه به کانون وکلا می‌توانست پروانه وکالت بگیرد یا برخی از نمایندگی‌های حقوقی در دستگاه‌ها همین طور بود که در این زمینه در حال کار و بررسی هستیم. چرا وقتی وکلای جوان هستند که الان می‌توانند به میزان کمتر حق الزحمه وکالت بگیرند از آنها استفاده نکنیم و الزاما رانتی برای عده‌ای ایجاد کنیم لذا این رانت‌ها را کم می‌کنیم.

در جلسه اخیر مرکز کارشناسان آقای بهادری جهرمی تقاضایی آورده بود که کانون وکلا به افراد امتیاز می‌دهد، اشتباه نیست ولی اگر کار صحیح‌تر هست آن کار را بکنیم. دستگاه قضایی قطعا برای وکیل احترام قائل است اما باید ساماندهی شود./ ایلنا