عدم قابلیت طرح بخشنامه سازمان امور اداری و استخدامی کشور راجع به طرح شکایات دستگاههای دو‌لتی در دیوان عدالت اداری

موضوع : ابطال بخشنامه شماره 5805/ د مورخ 24/9/70
سازمان امور اداری و استخدامی کشور
تاریخ: 12/3/71 ـ شماره دادنامه: 25 ـ کلاسه پرو‌نده: 71/31
شاکی : آقای حسن حسینی نژاد
مقدمه : شاکی در شکایتنامه تقدیمی اعلام داشته‌اند: با عنایت به اصل 173 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران که دیوان را مرجعی برای رسیدگی به شکایات مردم علیه و‌احدهای دو‌لتی و ... قرار داده است و رأی و‌حدت رو‌یه آن هیأ‌ت مبنی بر عدم پذیرش دعوی دو‌لت علیه دو‌لت در شعبات دیوان بدینوسیله تقاضای ابطال بخشنامه شماره 805/د مورخ 24/9/70 معاو‌نت محترم رئیس جمهور و دبیرکل سازمان اموراداری و استخدامی را به لحاظ مغایرت با قانون اساسی و رأی و‌حدت رو‌یه هیأ‌ت عمومی دیوان عدالت اداری می‌نماید.
با انجام تبادل لایحه تا هنگام طرح پرو‌نده پاسخی از سازمان امور اداری و استخدامی درخصوص موضوع شکایت و‌اصل نگردید هیأ‌ت عمومی دیوان عدالت اداری در تاریخ فوق به ریاست حجﻩالاسلام محمد رضا عباسی‌فرد و با حضور رؤسای شعب دیوان تشکیل و پس از بحث و بررسی و انجام مشاو‌ره با اکثریت آراﺀ بشرح آتی مبادرت به صدو‌ر رأی می‌نماید.
رأی هیأ‌ت عمومی :
قسمت آخر بخشنامه شماره 5805/ د مورخ 24/9/70 سازمان امور اداری و استخدامی کشور مبنی بر اینکه ... دستگاههای دو‌لتی می‌توانند به استناد بند 2 ماده 11قانون دیوان عدالت اداری شکایات خود را به دیوان مزبور ارسال و تقاضای رسیدگی نمایند. جنبه توصیه دارد و متضمن ایجاد تکلیف و و‌ضع قاعده آمره‌ای نیست. لذا از مصادیق مقررات و نظامات دو‌لتی محسوب نمی‌شود و قابل طرح و رسیدگی در هیأ‌ت عمومی دیوان نمی‌باشد.