تصویب نامه در خصوص تشکیل کارگروهی به منظور مدیریت، هدایت و تصمیم گیری چگونگی اصلاح کیفیت و تعیین قیمت ها و تهیه طرح جامع مرحله ای اصلاح نظام یارانه گندم، آرد و نان

تصویب نامه در خصوص تشکیل کارگروهی به منظور مدیریت، هدایت و تصمیم گیری چگونگی اصلاح کیفیت و تعیین قیمت ها و تهیه طرح جامع مرحله ای اصلاح نظام یارانه گندم، آرد و نان
مصوب 1393,08,14با اصلاحات و الحاقات بعدی

هیأت وزیران در جلسه 14/ 8/ 1393 به پیشنهاد معاونت اجرایی رئیس جمهور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد:

1- به منظور مدیریت، هدایت و تصمیم گیری چگونگی اصلاح کیفیت و تعیین قیمت ها (از جمله هزینه های تبعی و قیمت تمام شده) و تهیه طرح جامع مرحله ای اصلاح نظام یارانه گندم، آرد و نان و نظارت بر حسن اجرای مصوبات، علمکرد استانداران و کارگروه های استانی و نظارت بر بازرسی گندم، آرد و نان، کارگروهی به ریاست وزیر صنعت، معدن و تجارت و عضویت وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، کشور، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دادگستری، امور اقتصادی و دارایی و معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و رئیس اتاق اصناف ایران تشکیل می شود.

تبصره- دبیرخانه کارگروه یاد شده در وزارت صنعت، معدن و تجارت مستقر می باشد.

2- به منظور اجرای سیاست های ابلاغی کارگروه موضوع بند (1) این تصویب نامه، کارگروهی در هر استان به ریاست استاندار، معاون برنامه ریزی استاندار و رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت (دبیر)، رئیس سازمان جهاد کشاورزی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مرکز استان، رئیس سازمان امور اقتصادی و دارایی، مدیر کل تعزیرات حکومتی استان، مدیر شرکت غله و خدمات بازرگانی در استان، رئیس اتاق اصناف مرکز استان و رئیس هیأت مدیره اتحادیه نانوایان مرکز استان و سایر دستگاه ها (حسب تشخیص کارگروه) با وظایف زیر تشکیل می شود:

الف- مدیریت و هماهنگی امور مربوط به تولید آرد و نان در سطح استان در چارچوب سیاست های ابلاغی به شرح زیر:
1- تفکیک و توسعه (با تأکید بر استفاده از ظرفیت موجود) نانواییها در بخش آزادپز در هر استان و شهرستان براساس نوع نان، موقعیت جغرافیایی، شرایط درآمدی هر منطقه و واحدهای تولیدی مستقر.
2- تعیین میزان سهمیه و روش تفکیک آرد توزیعی در بخش های آزاد و یارانه ای.
3- تعیین روش های نظارت و اطلاع رسانی مناسب.
4- نظارت بر عملکرد سازمان های صنعت، معدن و تجارت استان ها و تعزیرات حکومتی استان و اتحادیه های مرتبط در سطح استان.

ب- تعیین قیمت فروش انواع آرد و نان و سایر محصولات جانبی گندم در سطح استان براساس مبانی ابلاغی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان در چارچوب سیاست های ابلاغی کارگروه یاد شده و در سقف افزایش موضوع بند (4) این تصویب نامه.

تبصره - قیمت آرد و نان در شهرستان های هر استان در کارگروه استانی تصویب و با تأیید استاندار اجراء می شود.

3(اصلاحی 28/08/1393)- قیمت فروش گندم از دهم آذر ماه 1393 برای نانوایی های یارانه ای درب سیلو و انبارهای تحت اختیار شرکت بازرگانی دولتی ایران سراسر کشور از قرار هر کیلوگرم (650 / 6) ریال تعیین می شود و برای سایر متقاضیان گندم، براساس قیمت تمام شده محاسبه می شود.

4(اصلاحی 28/08/1393)- قیمت انواع نان از دهم آذر ماه 1393، حداکثر به میزان سی درصد جهت جبران تعدیل قیمت گندم و افزایش سایر هزینه های دو سال اخیر کارخانجات آسیابانی و نانوایی ها نسبت به قیمت های رسمی و مصوب سال 1392 در سراسر کشور افزایش می یابد.

5- شرکت بازرگانی دولتی ایران مکلف است به صورت مستمر و بر خط (online) بر شبکه توزیع و حمل و نقل گندم و آرد یارانه ای و آرد تحویلی به نانوایی ها از طریق بهره گیری از سامانه های نرم افزاری و اطلاعاتی متمرکز نظارت کند.

6- در جهت بهبود کیفیت نان و ایجاد رقابت سالم بین واحدهای نانوایی سنتی، آزادپز، فانتزی، نان صنعتی، حجیم و نیمه حجیم حداقل بیست درصد از مجموع آرد مصارف نانوایی با قیمت غیریارانه ای اختصاص خواهد یافت. قیمت فروش نان این واحدها، با هدف رقابت و ارتقای کیفیت، از شمول قیمت گذاری مستثنی است.

7- به منظور بهبود کیفیت آرد و نان و بهداشت و امنیت غذایی، اعتبارات لازم در بودجه های سنواتی جهت اصلاح فرآیند تولید آرد و نان از جمله توسعه واحدهای کوچک پخت نان صنعتی توسط معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور تأمین و در اختیار استانداران قرار می گیرد.

8- حسن اجرای این تصویب نامه در سطح استان بر عهده استانداران است.

معاون اول رئیس جمهور - اسحاق جهانگیری