تصویبنامه هیئت وزیران راجع به ساختن دواهای ترک تریاک

تصویبنامه هیئت وزیران راجع به ساختن دواهای ترک تریاک
مصوب 1317,10,05

هیئت‌وزیران در نشسـت پنجم دی ماه 1317 طبق پیشنهاد شماره 40080 مورخه 28/9/17 وزارت کشور تصویب نمودند:

1- اجازه ساختن شربت و حب و سایر ترکیباتی که برای ترک تریاک به کار برده میشود بدواسازان دیپلمه داده میشود:

2- هیچ یک از دواسازان دیپلمه حق ساختن و فروش ترکیبی برای ترک تریاک ندارند مگر آنکه قبلا از ادارة کل بهداری تحصیل اجازه نمایند.

3ـ در فرمول ترکیبات ترک تریاک نبایستی تریاک و یا سایر مشتقات تریاکی باشد مگر دیونین.

4ـ کسانیکه فعلا بساختن و فروش ترکیبات ترک تریاک مبادرت میورزند بایستی فرمول حب ترک تریاک و دستور استعمال آن و مدارک علمی خود را با اجازة مقام صلاحیت اداری که بر طبق آن بساختن دوای ترک تریاک اقدام نموده‌اند بادارة کل بهداری فرستاده و تا آخر اسفند ماه [1317]317 دوباره تحصیل اجازه نمایند.

5 ـ ادارة کل بهداری مجاز است در میان آنهائیکه تا بحال بساختن و فروش ترکیبات ترک تریاک اقدام میکرده‌اند برحسب سوابق درستکاری و طول مدت اشتغال بدواسازی ولو اینکه دواساز مجاز باشد با رعایت قسمت 3 اجازة سابق را تایید و اشخاصی را که صلاحیت ندارند از اقدام بساختن دوای ترک تریاک ممنوع دارند.

6ـ تمام ترکیبات دوای ترک تریاک از اول فروردین ماه 1318 بشرطی قابل فروش خواهند بود که سازنده آن دارای اجازة رسمی اداره کل بهداری کشور بوده باشد. باین ترتیب اجازه‌نامه‌هائیکه تا بحال از طرف هر مقام صلاحیت اداری داده شده است بموجب این تصویبنامه لغو میگردد.

7ـ هرکاه[گاه] در اثر تجزبه معلوم شود که اجزاء ترکیبی دوای ترک تریاکی مطابق با واقع نیست از فروش آن جلوگیری و سازندة آن دوا را به دیوان های دادگستری معرفی نماید.