آیین نامه اجرایی قانون نحوه جبران زحمات و خسارات کارکنان سازمان حفاظت محیط زیست در ارتباط با جرایم زیست محیطی

هیئت وزیران در جلسه 25/ 9/ 1397 به پیشنهاد سازمان حفاظت محیط زیست و تأیید سازمان برنامه و بودجه کشور و به استناد تبصره ماده واحده قانون اصلاح قانون نحوه جبران زحمات و خسارات کارکنان سازمان حفاظت محیط زیست در ارتباط با جرایم زیست محیطی - مصوب 1394- آیین نامه اجرایی قانون یاد شده را به شرح زیر تصویب کرد:

آیین نامه اجرایی قانون نحوه جبران زحمات و خسارات کارکنان سازمان حفاظت محیط زیست در ارتباط با جرایم زیست محیطی
مصوب 1397,09,25

ماده ۱- در این آیین نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می روند:
الف- سازمان: سازمان حفاظت محیط زیست.
ب- قانون: قانون نحوه جبران زحمات و خسارات کارکنان سازمان حفاظت محیط زیست در ارتباط با جرایم زیست محیطی - مصوب 1384- و اصلاحات بعدی آن.
پ- کارکنان و مأموران سازمان: آن دسته از کارکنان شاغل غیرستادی سازمان که در زمینه حفاظت محیط زیست، کنترل مناطق، کشف، تعقیب جرایم ناشی از قوانین و مقررات شکار و صید و جلوگیری از منابع آلاینده و مخرب محیط زیست فعالیت دارند.
ت- کاشف: کارکنان و مأموران سازمان که حسب وظایف محوله، کشتار، زنده گیری، نگهداری، حمل و نقل و ورود و خروج و به طور کلی شکار و صید غیرمجاز جانوران وحشی و سایر تخلفات زیست محیطی را کشف و صورتجلسه تخلف مربوط را امضا نمایند.
ث – مخبر: شخص یا اشخاصی که وقوع تخلف موضوع قانون شکار و صید - مصوب 1346 - را به سازمان حفاظت محیط زیست اطلاع دهند.

ماده ۲- سازمان حفاظت محیط زیست موظف است به منظور اجرای قانون هر ساله اعتبار مربوط را در اعتبارات هزینه ای خود پیش بینی و مطابق قوانین و مقررات مربوط هزینه نماید.

ماده 3- اعتبارات مورد نیاز اجرای این آیین نامه از محل بازگشت درآمدهای واریزی ذی ربط به میزانی که در قوانین مربوط تعیین شده است به نحو زیر توزیع می شود:
الف- کارکنان و مأموران سازمان در امور جلوگیری از تخلفات و جرایم معادل سی و پنج درصد (۳۵%) بهای جانوران وحشی.
ب- کاشفان معادل بیست‌ و ‌پنج ‏درصد (۲۵%) بهای جانوران وحشی.
پ- کارکنان و مأموران سازمان در امور پیگیری و تعقیب معادل ده ‌درصد (۱۰%) بهای جانوران وحشی.

تبصره ۱- اشخاص مذکور در این ماده در صورت تعدد اقدامات، صرفاً مشمول یکی از بندهای مربوط (بالاترین رقم) می شوند.

تبصره ۲- در مواردی که اشخاص مذکور در هر یک از بندهای این ماده بیش از یک نفر باشند، سهم مقرر به نسبت فعالیت و میزان مشارکت آنان حسب مورد به تشخیص مدیرکل حفاظت محیط زیست استان ذی ربط یا رییس اداره شهرستان مربوط تعیین خواهد شد.

تبصره 3- در صورت وجود مخبر در پرونده، ده درصد (10%) از محل بند (الف) این ماده، به مخبر یا مخبران تعلق می‌گیرد.

ماده ۴- سازمان موظف است علاوه بر پرداختی های موضوع ماده (3) و بندهای آن، از محل اعتبارات مصوب که به این منظور اختصاص می یابد حسب مورد و به تشخیص رییس سازمان یا نماینده وی نسبت به پرداخت خسارات یا دیه و سختی کار به مشمولین قانون به شرح زیر اقدام نماید:
الف- به هر یک از کارکنان و مأموران سازمان یا کاشفین و مخبرین که ضمن انجام وظیفه یا مأموریت محوله مصدوم یا مجروح شده و تحت مداوا قرار می گیرند با ارایه مدارک مثبته علاوه بر دیه یا ارش قانونی، حداکثر تا پنجاه میلیون (000/ 000/ 50) ریال و در صورتی که صدمه وارد شده منجر به نقص عضو آنان شود معادل دیه یا ارش عضو ناقص شده.
ب- به خانواده کارکنان و مأمورانی که در جهت انجام وظایف قانونی و مأموریت محوله به منظور جلوگیری، کشف، تعقیب جرایم شکار و صید و در حین برخورد با متخلفین جان خود را از دست می‌ دهند علاوه بر دیه حسب مورد حداکثر تا سیصد میلیون (000/ 000/ 300) ریال.
پ- به کارکنان و مأمورانی که در اجرای وظایف قانونی محوله به ویژه کشف، تعقیب جرایم و دفاع از حقوق سازمان دچار خسارات مالی شده اند حداکثر چهل میلیون (000/ 000/ 40) ریال.

ماده 5- تصویب نامه شماره 34184/ ت37010هـ مورخ 6 / 3/ 1386 لغو می شود.

اسحاق جهانگیری
معاون اول رییس جمهور