آیین نامه تشکیل شورای عالی سلامت و امنیت غذایی

هیئت وزیران در جلسه مورخ 30 / 7 / 1385 بنا به پیشنهاد شماره 190932 مورخ 9 / 8 / 1384 وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و به استناد بند (الف) ماده (84) قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب 1383 ـ آیین نامه تشکیل شورای عالی سلامت و امنیت غذایی را به شرح زیر تصویب نمود:

آیین نامه تشکیل شورای عالی سلامت و امنیت غذایی
مصوب 1385,07,30با اصلاحات و الحاقات بعدی

ماده 1 - در این آیین نامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می روند:
الف - قانون: قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب 1383 ـ
ب ـ شورای عالی: شورای عالی سلامت و امنیت غذایی

ماده 2 – به منظور حفظ و ارتقای سلامت و بهبود کیفیت زندگی آحاد مردم، اتخاذ تدابیر مناسب، سیاستها و راهبردهای کلان در جهت رسیدن به این هدف و همچنین نهادینه کردن مدیریت، سیاستگذاری، ارزشیابی و هماهنگی در قلمرو سلامت همگانی و امنیت غذا وتغذیه، شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور برای گسترش هماهنگی و همکاریهای بین بخشی در موارد یاد شده تشکیل می شود و مصوبات آن پس از تأیید هیئت وزیران لازم الاجرا می باشد.

ماده 3 (اصلاحی 09/12/1385)ـ اعضای شورای عالی عبارتند از :
1 – رییس جمهور (رییس)
2 - وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (دبیر)
3 - رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور
4 - وزیر آموزش و پرورش
5 - وزیر جهاد کشاورزی
6 - وزیر بازرگانی
7 - وزیر صنایع و معادن
8 - وزیر رفاه و تامین اجتماعی
9 ـ وزیر کشور
10ـ وزیر دادگستری
11ـ وزیر نیرو
12 ـ وزیر ذی ربط حسب مورد
13 - رییس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
14 - رییس سازمان حفاظت محیط زیست
15 ـ رییس سازمان تربیت بدنی
16 - رییس سازمان نظام پزشکی کشور
17ـ سرپرست کمیته امداد امام خمینی (ره).

تبصره 1 ـ دعوت از سایر افراد متخصص برای شرکت در جلسات شورا بدون حق رأی توسط دبیر شورای عالی مجاز است.

تبصره 2 (اصلاحی 09/12/1385)– از رؤسای کمیسیونهای بهداشت و آموزش و تحقیقات و امور اجتماعی مجلس شورای اسلامی برای شرکت در جلسات شورای عالی دعوت بعمل می آید.

تبصره 3 – در صورت عدم حضور رییس جمهور در جلسه شورای عالی ریاست جلسه با معاون اول رییس جمهور خواهد بود.

ماده 4 - وظایف شورای عالی عبارتند از :

1 ـ ایجاد هماهنگی و سیاستگذاری در تمام موارد مرتبط به سلامت همگانی و امنیت غذایی و تغذیه

2 ـ بررسی پیشنهادها و برنامه های راهبردی ارایه شده در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سایر دستگاههای اجرایی ذی ربط درخصوص خدمات سلامتی و امنیت غذایی

3 ـ بررسی آیین نامه های اجرایی در زمینه گسترش همکاریهای بین بخشی در امر سلامت، امنیت غذایی و تغذیه

4 ـ بررسی گزارش نظارت بر حسن اجرای سیاستهای اعلام شده و آیین نامه های مصوب و ارایه گزارش سالانه

ماده 5 - شورای عالی حداقل هر سه ماه یکبار تشکیل جلسه می دهد.

تبصره 1 – درصورت نیاز، جلسات اضطراری با پیشنهاد دبیر و موافقت رییس شورای عالی برگزار خواهد شد.

تبصره 2 ـ جلسات شورای عالی با حضور رییس شورا (نایب رییس) و نصف به علاوه یک اعضاء رسمیت می یابد.

تبصره 3 ـ تصمیمات شورای عالی با رأی اکثریت اعضای حاضر اتخاذ می شود.

تبصره 4 ـ شورای عالی دارای دبیرخانه ای است که محل استقرار آن در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می باشد.

تبصره 5 ـ مصوبات شورای عالی پس از تأیید هیئت وزیران به دستگاههای اجرایی ابلاغ و از زمان ابلاغ برای کلیه دستگاههای دولتی لازم الاجرا می باشد.

ماده 6 ـ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می تواند حسب مورد نسبت به ایجاد کارگروههای تخصصی برای پشتیبانی امور شورای عالی اقدام نماید.

پرویز داودی - معاون اول رئیس جمهور