آیین نامه اجرایی شورای عالی سلامت و امنیت غذایی

هیأت وزیران در جلسه 19 /10 /1397 به پیشنهاد مشترک سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارتخانه های جهاد کشاورزی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و به استناد بند (ب) ماده (7) قانون احکام دایمی برنامه های توسعه کشور – مصوب 1395-، آیین نامه اجرایی شورای عالی سلامت و امنیت غذایی را به شرح زیر تصویب کرد:

آیین نامه اجرایی شورای عالی سلامت و امنیت غذایی
مصوب 1397,10,19

ماده 1 – در این آیین نامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می روند:

الف – قانون: قانون احکام دایمی برنامه های توسعه کشور – مصوب 1395 –

ب – شورای عالی: شورای عالی سلامت و امنیت غذایی موضوع ماده (7) قانون

پ – دستگاه اجرایی: دستگاه های موضوع ماده (5) قانون مدیریت خدمات کشوری

ت – سلامت: سلامت جسمانی، روانی و اجتماعی که علاوه بر سن، جنس و وراثت، تحت تاثیر سایر عوامل مانند وضعیت محیط و شرایط اجتماعی – اقتصادی و فرهنگی که افراد به دنیا آمده، رشد کرده و بزرگ می شوند، نیز می باشد.

ث – امنیت غذایی: دسترسی پایدار همه مردم در تمام اوقات به غذای سالم و کافی مبتنی بر فرهنگ صحیح تغذیه ای

ماده 2 – ترکیب شورای عالی و وظایف و اختیارات آن مطابق بندهای (الف) و (ب) ماده (7) قانون می باشد.

تبصره - دبیر شورای عالی مجاز است از سایر وزرا و سایر افراد ذی صلاح حسب مورد برای شرکت در جلسات بدون حق رأی دعوت به عمل آورد.

ماده 3 – دبیرخانه شورای عالی در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مستقر است.

تبصره 1 – دبیر شورای عالی مکلف است گزارش پیشنهادهای ارایه شده دستگاه های اجرایی و چگونگی روند اجرای مصوبات شورا توسط دستگاه های اجرایی را هر سه ماه یک بار به اطلاع رییس اعضای شورای عالی برساند.

تبصره 2 – مصوبات شورای عالی پس از تأیید رییس شورای عالی توسط دبیر شورا ابلاغ می شود.

ماده 4 – وظایف دبیرخانه شورای عالی به شرح زیر است:

الف – تشکیل کمیسیون دایمی متشکل از معاونین ذی ربط دستگاه های عضو شورای عالی و کارگروه های تخصصی ذیل شورای عالی و نظارت بر عملکرد آنها

ب – تهیه دستور کار، زمان بندی تشکیل جلسات، ارسال دعوتنامه و دستور جلسات برای اعضای شورای عالی و تنظیم صورت جلسات آن

پ – تنظیم پیش نویس سیاست های اجرایی با همکاری دستگاه های عضو در حوزه بخشی و فرابخشی سلامت

ت – تعامل با سایر دبیرخانه های شوراهای عالی یا کمیسیون های بین بخشی مرتبط با سلامت جهت هم افزایی و جلوگیری از موازی کاری

ث – ثبت و نگهداری گزارش ها، اسناد، اطلاعات و مذاکرات کمیسیون دائمی و کارگروه های تخصصی

ج – هماهنگی با کارگروه ذی ربط شورای برنامه ریزی و توسعه استان از جمله در خصوص دریافت موضوعات برای ارایه در شورای عالی و پیگیری اجرای مصوبات شورای عالی در استان

ماده 5 – نحوه تشکیل و اداره جلسات شورای عالی، کمیسیون دایمی و کارگروه های تخصصی بر اساس دستورالعملی می باشد که ظرف سه ماه از ابلاغ این آیین نامه به پیشنهاد دبیرخانه شورای عالی به تصویب شورای عالی خواهد رسید.

ماده 6 – اعتبارات مورد نیاز برای اجرای طرح ها و برنامه های ویژه مصوب شورای عالی علاوه بر برنامه جاری دستگاه ها توسط دبیر شورای عالی به سازمان برنامه و بودجه کشور پیشنهاد و این سازمان در چهارچوب سقف منابع موجود اعتبارات مذکور را در قالب برنامه ها و فعالیت های ذی ربط در بودجه سنواتی کل کشور پیش بینی و طبق ضوابط و مقررات در چارچوب سیاست های مصوب شورای عالی در اختیار دستگاه های ذی ربط قرار می دهد. تخصیص اعتبارات توسط سازمان برنامه و بودجه کشور پس از دریافت گزارش پیشرفت اقدامات برای اجرای مصوبات که از سوی دبیرخانه شورای عالی ارسال می شود، انجام خواهد شد.

معاون اول رئیس جمهور - اسحاق جهانگیری