سید ابراهیم رئیسی اظهار داشت: ما خود را موظف به دفاع از حقوق زنان می‌دانیم؛ اقداماتی از جنس تهیه لایحه تامین امنیت و ارتقای کرامت بانوان در سال گذشته با همین رویکرد تهیه و به دولت ارسال شده است.

 

758.jpg (98 KB)

 

سید ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضائیه در جلسه صبح امروز شورای عالی قوه قضاییه در رابطه با این موضوع بیان کرد: دفاع از حقوق زنان، وظیفه همه دستگاه‌ها است و دستگاه قضایی نیز خود را موظف به صیانت از حقوق زنان می‌داند.

وی ادامه داد: تدوین لایحه ارتقاء کرامت و تأمین امنیت زنان در برابر خشونت را که سال گذشته تهیه و به دولت ارائه شد، نیز نمونه‌ای از این اقدامات است.

رئیس قوه قضاییه متذکر شد: نگاه تفریطی که زن را از شأن و منزلت اجتماعی محروم می‌کند و نگاه افراطی غربی که زن را به عنوان یک کالا مطرح کند، هر دو غلط است و ما هیچکدام را قبول نداریم.

رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به روز‌های پایانی سال جاری بر همت و تلاش مضاعف همکاران قضایی برای تسریع در رسیدگی دقیق به پرونده‌های معوقه و دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌های اخیرالصدور تأکید کرد و گفت: هیچ گونه اطاله بلاوجه در رسیدگی به پرونده‌ها و گزارش‌هایی که از گذشته مانده، قابل پذیرش نیست.

وی با تأکید بر این که پرونده‌های معوقه در دادگستری‌ها و واحد‌های قضایی باید تا پایان سال جاری تعیین تکلیف شوند، سرعت را از عناصر مهم در احقاق حق دانست، اما در عین حال متذکر شد که «دقت در کار» نباید به خاطر سرعت در رسیدگی به پرونده‌ها نادیده گرفته شود.

رئیس قوه قضاییه همچنین بر لزوم رسیدگی فوری به شکایات و گزارش‌های مردمی تأکید کرده و اظهار داشت: هر شکایتی که به کلانتری یا دادسرا می‌شود، به محض وصول باید به مقام مسئول ارجاع شود تا رسیدگی به آن آغاز شود و حتی یک روز هم نباید معطل بماند.

رئیسی انجام کار به موقع هم وظیفه قانونی است و هم موجب افزایش اعتماد عمومی می‌شود، متذکر شد: اخیراً گزارش‌هایی شده و بررسی‌هایی صورت گرفته که حکایت از این دارد برخی گزارش‌ها در کارتابل‌های الکترونیک برخی مراجع مانده و شکایات مردمی با تأخیر ارجاع می‌شود که باید نظارت صورت گیرد و تذکر جدی داده شود؛ هیچ شکایت و گزارشی نباید در کارتابل‌ها بماند و مشمول مرور زمان شود./ ایلنا