مقررات وزیر عدلیه راجع به وکلاء عدلیه

مقررات وزیر عدلیه راجع به وکلاء عدلیه
مصوب 1308,11,07

وزیر عدلیه بموجب ماده یکصد و سه قانون اصول تشکیلات عدلیه مقرر میدارد

ماده ۱ـ وکلای عدلیه باید دارای دفاتر ذیل باشند
الف) دفتر ثبت (ب) دفتر قرارداد (ج) قبوض سوشدار برای رسید کلیه وجوهی که بمناسبات امور وکالتی اعم از حق ‌الوکاله و مخارج عدلیه و غیره دریافت میدارند (د) فهرست سوشدار برای رسید اسناد.

ماده ۲ـ دفاتر و قبوض مزبور مطابق دستور اداره احصائیه تنظیم و ترتیب داده خواهد شد و دفتر ثبت و دفتر قرارداد وقتی معتبر خواهد بود که از طرف اداره مزبوره صفحات آنها با قید اسم صاحب دفتر در صفحة اول و آخر نوشته و سرب شده باشد.

ماده ۳ـ قراردادهائی که بین وکیل و موکل تنظیم می‌شود باید در سه نسخه تهیه شود نسخه اول بموکل داده خواهد شد نسخة ثانی ضمیمة وکالت نامه بدفتر محکمه تسلیم می‌شود و نسخه ثالث در دفتر قرارداد باقی خواهد ماند و طرفین عقد قرارداد را در هر سه نسخه امضاء مینمایند.

ماده ۴ـ وکلای عدلیه مکلف هستند به محض تقاضای رئیس احصائیه دفاتر خود را ارائه نمایند.

ماده ۵ ـ وکلای عدلیه موظفند جریان دعاوی موکلین و اقداماتی را که بعمل می‌آورند از تاریخ تقدیم عرضحال تا حصول نتیجه قطعی نسبت بهر جلسة محاکمه باستثناء دعاوی صلح ناحیة در ظرف پنج روز از تاریخ جلسه کتبا بموکلین خود اطلاع دهند.

تبصره در موارد مخصوصه و فوری اطلاع فوق باید بطوری داده شود که فرصت‌های قانونی موکلین تضییع نشود.

ماده ۶ ـ برای دعاوی جعل وکالت نامه جداکانه مقرر است و وکلاء عدلیه مکلف هستند قبل از امضای موکل مراتبی را که در ظهر وکالت نامه‌های مزبوره درج شده برای موکل قرائت نمایند موکل باید صریحا تصدیق کند که آن قسمت را قرائت کرده و در صورتی که موکل سواد نداشته باشد وکیل باید بنویسد که قسمت مزبور را برای موکل خوانده و توضیح داده است.

ماده ۷ـ تخلف از مقررات فوق موجب ممنوع‌الوکاله شدن وکیل متخلف خواهد شد.

ماده ۸ ـ مقررات فوق از اول فروین ۱۳۰۹ قابل اجرا است.

داور ـ وزارت عدلیه اعظم