مطالب آموزشی


موارد فسخ اجاره ­نامه از سوی مالک (مؤجر) و مستأجر - فسخ قرارداد اجاره پیش از موعد

اصطلاح "فسخ" در واقع بیان ­کننده­ برهم زدن یا کنار نهادن تعهد بین طرفین یک قرارداد می­ باشد. در قرارداد اجاره، قانون­ گذار به تفکیک موارد فسخ اعم از سوی مؤجر یا مستأجر را مشخص نموده است؛ اما این بدین معنا نیست که طرفین قرارداد اجاره قادر نیستند که موردی بخصوص را در متن اجاره ­نامه به عنوان شرط لحاظ نمایند که تخلف از آن حق فسخ برای آنها ایجاد کند.
5128 بازدید

عقد مضاربه چیست؟

عقد مضاربه به منظور سرمایه گذاری در موضوع مشخصی منعقد می گردد به نحوی که یک طرف سرمایه و طرف دیگر کار خود را می آورد اما شرایطی مختص این عقد وجود دارد.
11050 بازدید

نکات حقوقی کارآمد در مورد قانون مطالبه مهریه

نخستین و اصلی­ ترین شرط تحقق مالکیت زوجه بر مهر، جاری شدن صیغه نکاح (اعم از دائم یا موقت) است. در این خصوص ماده ­ی 1082 قانون مدنی مقرر می­ کند « به مجرد عقد، زن مالک مهر می­شود و می­تواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن بنماید». سه استثناء می­توان به ماده­ی 1082 ق.م وارد نمود؛
5336 بازدید

طبقات وراث و سهم هر یک از آنها از ارثیه متوفی

بعد از فوت هر شخص، یکی از مسایل حقوقی که بازماندگان را درگیر می‌کند، مقوله تقسیم ارث یا ماترک (ترکه) است. در جریان تقسیم ارث، تعیین افرادی که می‌توانند از ماترک متوفی ارث سهمی داشته باشند بسیار مهم است و باید تعیین شود که چه کسانی بعد از متوفی صاحبان اموال وی هستند. در واقع افراد به موجب روابط نسبی (پیوند خونی) یا روابط سببی (ازدواج) از متوفی ارث می‌برند.
12502 بازدید

شرایط و موانع ارث در حقوق ایران

پس از فوت هر فرد، اموال و دارایی‌هایی که پیش از آن متعلق به متوفی بوده است به دلیل نبودن یا در واقع در قید حیات نبودن صاحب آنها به بازماندگان تعلق می‌گیرد. اما این بازماندگان در چه صورتی و به واسطه چه نسبتی از متوفی ذی نفع خواهند بود؟
5327 بازدید