من یک سوئیت به وسعت ۳۷ متر در زیرزمین یک مجتمع آپارتمانی اجاره کردم. واحدهای دیگر ابعادشان بیش از ۱۰۰ متر است و بهای شارژ ۶۰ هزار تومان پرداخت میکنند. آیا من باید همین مبلغ را بدهم؟ و آیا من با این مساحت منزلم باید بهای آب و گاز را به اندازهی باقی واحدها پرداخت کنم؟
باسلام وعرض ادب بنده مدیر یک آپارتمان 12 واحدی واقع در یک مجتمع 156 واحدی هستم. چند سوال به شرح ذیل دارم که ممنون می شم راهنمایی بفرمایید: ابتدا شرح بنای موجود راعرض کنم. این ساختمان در 4 طبقه 3 واحدی با مساحت یکسان بنا شده است. ورودی بلوک همکف و طبقات از بالای همکف شروع می شوند.
1-بنده به جهت بالابردن ضریب امنیت وجلوگیری از برخی خسارات احتمالی نسبت به نصب دو دوربین یکی در محوطه بیرونی درب ورودی مسلط به درب بلوک و آیفون ها و محوطه پارکینگ و دیگری زیر راه پله طبقه همکف که قسمت درب ورودی از داخل و کنتورهای برق و کلیدهای اظطراری را بدون داشتن هرگونه دیدی از منزل یا حریم شخصی افراد پوشش می دهد. حال یکی ازهمسایگان که نه تنها هزینه نصب دوربین را نداده بلکه اعلام می دارد نصب دوربین در این محل ممنوع می باشد؛ آیا این خواسته ایشان صحیح می باشد و آیا پلیس نظارت بر اماکن عمومی می توانند به این مقوله ورود پیدا کند؟ ضمنا سایر مالکین در این خصوص مشکلی ندارند و شاید برخی مستاجران که ایشان، آنان را تحریک نموده است هم نظر باشند، اعتراضی داشته باشند. البته تاکنون دراین خصوص مطلبی بیان ننموده اند و همین طور محوطه مجتمع دارای دوربین است لیکن محدوده درب ورودی بلوک و پارکینگ را پوشش نمی دهد. (در قسمت ورودی برخی از همسایگان چرخ دستی حمل کودک و دوچرخه نیز گذاشته اند)
2. طی جلسه ای با حضور 8 نفر از مالکین و دو نفر نماینده ایشان جمع 10 نفری تصمیماتی درخصوص تعمیر نگهداشت ساختمان از قبیل موتورخانه، ایزوگام، فاضلاب و رنگ آمیزی برگزار و همه هزینه ها را قبول و برابر شرایط موافقت شده نسبت به پرداخت هزینه ها اقدام نموده اند لیکن این شخص در جلسه حاضر نشده علیرغم اعلام قبلی(طی تماس تلفنی و پیامکی). حال نیز بیان می دارد که جلسه را قبول ندارد (صورتجلسه به ایشان تحویل داده شده است) و بایستی مجددا جلسه برگزار شود؛ اینک باید چه کرد؟
3-آیا می توانیم اقدامات تعمیری خود را انجام دهیم و بعد برابر قانون آپارتمان نشینی اقدام نمائیم یا بایستی تشکیل جلسه دیگر دهیم. ضمنا در طرح دعوی علیه ایشان جهت صدور اجراییه آیا باید شماره ملک ایشان را داشته باشیم یا راه دیگری موجود است ایشان کارمند یک سازمان عمومی است؟
4-اگر ایشان بخواهند گاز خودرا مجزا نمایند، آیا می توانند دودکش های خود را از نمای ساختمان عبور دهند در صورتی که طبقه پایین ما زندگی می کنند؟ نما نیز جزو مشاعات می باشد. آیا بنده خود می توانم با رد شدن لوله های دودکش از دیوار منزل خود ممانعت نمایم؟
بنده در آپارتمانی زندگی می کنم که در هر طبقه 6 واحد وجود دارد و لابی بزرگی دارد. واحد بنده انتهای سالن قرار دارد و با دو واحد همجوار خود 5 متر فاصله دارم. چیزی شبیه به ملک انتهای کوچه بن بست می خواستم بدونم می تونم مشاعاتم رو جدا کنم؟ یعنی این 5 متر آخر که یه جورایی اختصاصی هست رو درب شیشه ای یا آهنی بزنم؟ می تونم درخواست بدم از دادگستری برای جدا کردن فضای مشاع؟ ضمنا اکثر واحد ها کولر های خود را بیرون از ساختمان نصب کرده اند اما مدیر ساختمان از نصب ما خودداری می کنه. من می تونم شکایت کنم از ایشون؟ البته واحدهای ساختمان سند ندارد و با سند وکالت خریداری شده است. آیا مشمول قوانین آپارتمان نشینی می شه؟
نظر به اینکه تعداد 14واحد آپارتمانی با اندازه های مختلف 59-64-104 مترمربع قصد رنگ آمیزی راه پله و نمای ساختمان را دارند، آیا هزینه واحدها بطور مساوی دریافت می شود یا صرفأ بر اساس متراژ سندی هر آپارتمان تقسیم بر مجموع مساحت زیربنای کل ساختمان.(توضیح اینکه فقط رنگ آمیزی انجام می شود و تعمیرات نمی باشد و صرفأ 4 واحد بزرگتر از مجموع 14 واحد به نمای ساختمان مشرف به گذر پنجره دارند.)
باسلام. اینجانب در ازای مهریه همسرم که 500 سکه بهار آزادی است، سند مالکیت آپارتمانی 110 متری و به قیمت حدود 500 میلیون تومان را به ایشان واگذار نموده، در دفترخانه به نام ایشان ثبت نمودم. الان با ایشان برای پرداخت کامل مهریه اش چه سندی تنظیم نمایم؟ صلح نامه در ازای واگذاری آپارتمان، اقرار نامه دریافت مهریه و مبایعه نامه دریافت مهریه در ازای واگذاری آپارتمان؟
اینجاب دو سال پیش نسبت به پیش خرید یک واحد آپارتمان از یک سازنده اقدام نمودم که پیش از این خریداری کردم. سازنده قرارداد کاری رو با دادگستری بدلیل فوت صاحب ملک اصلی که دارای چند فرزند زیر سن تکلیف می باشد رو بسته. (البته دادگستری 3 دانگ رو هنوز بنام سازنده منتقل نکرده فقط قرارداد کاری با او بسته) بعد از گذشت دو سال هنوز ساختمان بدلیل چند مورد (آسانسور و انشعابات) تکمیل نشده و به گفته سازنده بودجه برای تکمیل فرایند نداره. از طرفی مقداری معلوم از پول خرید که بابت سند گذاشته شده، برای تکمیل ساختمان می خواهد. آیا اینجانب می توانم این مبلغ رو جهت اخذ سند رو قبل از موعد به او بدهم؟ تضمین چه چیزی لازم است که از او بگیرم؟ آیا صاحب ملک یا دادگستری می تونه ساختمان رو که هنوز 3 دانگ بنام سازنده منتقل نشده است رو تحویل ندهد؟ آیا با توجه به قراردادی که در بنگاه تنظیم شده و 6 دانگ بنام اینجانب نوشته شده است ممکنه سازنده سند ساختمان رو بنام اینجانب منتقل نکنه؟
در خصوص بخش پارکینگ ساختمانی که مالک آن هستم سوال داشتم. بنده در سال قبل آپارتمانی خریدم که در یک ساختمان 4 طبقه تک واحدی قرار دارد و در مدارک پایان کار شهرداری، 2 پارکینگ ثبت شده و مالک و طبقات آن هم مشخص شده ولیکن یکی از همسایگان که در سند پارکینگ ندارد در بخش مشاع زیر پله و ستون پارکینگ پارک می کند و خود را مالک آن پارکینگ می داند و بعد از پرس و جو مشخص شده که سازنده موقع فروش ملک از همه ساکنین رضایت نامه محضری گرفته که این پارکینگ مزاحم برای این واحد است و مبلغ پارکینگ را هم از خریدار دریافت کرده و حال بعد از گذشت چند سال که بنده ملک را خریداری کردم آیا قانونا رضایت نامه محضری باطل می گردد یا اینکه نافذ است؟ لازم به ذکر است که در موقع خرید، فروشنده به من در خصوص رضایت نامه ای که به همسایه داده سخنی به میان نیاورده بود.
سلام و خسته نباشید.شخصی واحدی را در آپارتمان خریده است، مالک قبلی مبلغ 210 هزار تومان را به عنوان هزینه ی عمران بدهکار بوده و پرداخت نکرده و خریدار جدید با اینکه به ایشان اعلام شده واحد دارای بدهی می باشد واحد را خریده و نه تنها هزینه عمران را پرداخت نمی کند بلکه اعلام کرده تا آن مبلغ را از بدهی من صفر نکنید هیچ شارژ و هزینه ایی پرداخت نمی کنم. بدهی ایشان در حال حاضر نزدیک به یک میلیون تومان شده است. تکلیف چیست؟
آپارتمانی را اجاره کرده و به مدت 3 ماه است زندگی مشترک خود را آغاز کرده ایم. مدت قرارداد 1 سال است و در بنگاه معاملاتی تنظیم شده و دارای امضا 2 شاهد است.اکنون موجر اعلام کرده که به دلیل ناتوانی در کسب پایان کار ساختمان باید به سقف خانه کناف نصب کند و درخواست جمع آوری تمامی وسایل منزل را دارد ولی ما به دلیل مشغله کاری و آسیبپذیر بودن وسایل در حین جابهجایی و زحمات پس از پایان کار راضی به انجام این مسئله نیستیم. آیا می توانم از انجام این کار تا پایان قرارداد جلوگیری کنم یا خیر؟
با سلام و تشکر از شما : این سئوال داشتم بر اساس قانون آپارتمان نشینی ماده 7 نوشته شده است اولین مجمع عمومی باید به حد نصاب برسد و در غیر اینصورت دو بار با فاصله 15روز برگزار گردد آیا این ماده برای مجمع عمومی که در سال های بعدی برای گزارش مدیران و یا انتخاب مدیران جدید برگزار می گردد صدق می کند یا اینکه در مجمع سالیانه ( سال های بعدی) نیاز به حد نصاب رسیدن نیست یعنی با حضور تعدادی از شرکاء می توان تصمیم گیری و مدیر انتخاب کرد و این تصمیم گیری برای سایرین لازم الاجرا است
با سلام
یک واحد از یک آپارتمان خریداری کرده ام که کل واحدها باهم خواهر برادر هستن و فقط اینجانب غریبه هستم که کلید پشت بام بهم نمیدن ایا میشه ازشون شکایت کرد و کلید ازشون گرفت با اینکه در قولنامه ذکر کردن که مشاعات ساختمان فقط راه پله و اسانسور و پارکینگ میباشد؟
سلام واحدی خریداری کردم که روی هر واحد وام 50 میلیون تومان میباشد ودر قولنامه 50 میلیون تومان بابت وام از کل قیمت کسر شده است ولی الان که برای تحویل مدارک به بانک مراجعه کردیم وام 58 میلیون تومان میباشد که این 8 میلیون تومان سود وام میباشد که در زمان ساخت از بانک گرفته اند و سود مشارکت ساخت میباشد و روی واحد اینجانب حساب شده است ایا از طریق تامین دلیل میتونم از حقم دفاع کنم و 8میلیون تومان اضافه وام را ندهم؟
با سلام من سه روز پیش یک باب آپارتمان مسکونی خرید نموده ام و نسبت به عقد قرارداد اقدام نموده ام که مالک آپارتمان به من اعلام نموده این آپارتمان دارای پارکینگ می باشد که 24 ساعت پس از عقد قراداد مشخص شد این واحد آپارتمان فاقد پارکینگ می باشد توضیح اینکه در متن قراداد منعقده هیچ اشاره ای هم نشده است که این آپارتمان دارای پارکینگ می باشد یا خیر. بنده پس از اطلاع از این موضوع که آپارتمان فاقد پارکینگ می باشد درخواست فسخ قرارداد را نمودم ولی فروشنده از فسخ قرارداد امتناع می نماید و می گوید در صورت فسخ بر اساس قرارداد باید 10 درصد مبلغ قرارداد را بعنوان خسارت پرداخت کنم. توضیح اینکه تاکنون هیچ گونه وجهی به مالک پرداخت نشده و فقط یک فقره چک که در روز عقد قراداد تحویل وی شده است و ایشان پس از تقاضای فسخ از سوی بنده چک را برگشت زده است. لطفا بنده را راهنمایی کنید که چکاری باید انجام دهم(چکی که به فروشنده داده شده چک صیادی می باشد)
با سلام و خسته نباشید: در مجتمع 240 واحدی هستیم که در سال 1390 به بهره برداری رسیده است با حضور مالکین در همان سال مجمع عمومی برگزار گردید حال با توجه به اتمام مدت مدیریت مدیران فعلی و درخواست برخی از ساکنین مبنی بر برگزاری مجمع عمومی و انتخابات برای انتخاب مدیران جدید از بین مدیران فعلی و داوطلبین جدید: 1- آیا مجمع عمومی برای انتخاب مدیران جدید همانند اولین مجمع عمومی ( 1390) بایستی در صورت نرسیدن به حد نصاب در سه مرحله برگزار شود و یا همان مجمع عمومی سال 1390 کفایت می کند 2- در صورت اصلاح اساسنامه ساختمان شرایط برگزاری مجمع عمومی چگونه است 3- در قانون زمان برگزاری مجمع عمومی پس از وصول درخواست ساکنین چه مدت می باشد با سپاس از راهنمایی شما